Hennes röst var oförglömlig och musikindustrin har förlorat en legend alldeles för snart. Våra tankar och böner går till Donnas familj och hennes hängivna fans.

Uttalandet kommer från USA:s president Barack Obama och han brukar aldrig uttala sig på detta sätt när en artist har dött. Det hände till exempel inte när Michael Jackson eller Whitney Houston dog. Summer har också hyllats på Twitter på ett sätt som jag inte upplevt tidigare. Hon betydde mycket för många just för att hon var banbrytande i början av sin karriär.

Idag har jag bara spelat musik av Donna Summer. När jag nu har smält den för tidiga döden (hon blev 63 år) så inser jag hur mycket hon betydde för mig i början av mitt liv när jag började upptäcka hur fantastiskt musik kan vara.

Plattan Bad Girls från 1979 var speciell för mig, den spelade jag mycket när den kom och jag vet att jag någonstans borde ha kvar vinylen som jag då köpte. Måste nästan gå igenom kåken och se om jag har den kvar någonstans.

Hon dog på ett tråkigt sätt. Vi ska alla den vägen vandra, men ibland så är det så tråkigt och ovärdigt på något vis. För 10 månader sedan så insjuknade hon i lungcancer. Enligt vissa källor så höll hon på att jobba på ett nytt album. Donna Summer är musikhistoria för många, inte bara för mig och Barack Obama.