Nu är det bloggtorka. Så jag visar upp mitt kylskåp. Ingen kanske bryr sig, men det blir en bloggpost av det i alla fall. Berättar lite om mina favoritvaror, sådant jag tror är bra för mig och barnen av olika anledningar osv osv…

I mitt kylskåp så finns det alltid numera Bregott. Jag köper aldrig dessa lightprodukter som jag hört så mycket negativt om. Vi har dessutom Bregott mellan, den blåa varianten för sin lägre fetthalt. Annars så är det väl inga speciella saker i denna första bild som jag brukar köra med. Jag köper så ofta det går närproducerat kött, numera Lövsta kött.

Har ofta en ost hemma. Där finns det väl ingen speciell favorit, även om Grevé kanske köps något oftare. Det är ju så att när jag har barnen hos mig (varannan vecka) då är det betydligt mer saker i kylskåpet. Så nu är det ovanligt välfyllt… (;-)

Frukostmat är ett sorgligt kapitel för mig. Jag är inte bra på frukost. Det är precis som om matlusten inte finns där, även om jag själv ibland försöker äta lite yoghurt. Har hittat en mild variant med vaniljsmak som är helt ok.

2012-04-19

I sidodörren så dyker det upp lite andra grunkor. Jag köper alltid rapsolja eftersom jag har hört att det är bra för kolesterolet att köra med just raps, eller om det var fettet?! Någonting var i alla fall bättre med raps än de andra varianterna som finns.

När det gäller mjölk så köper jag alltid ekologisk mjölk 1,5% från Sju gårdar. Det känns bra att göra det även om den kostar några kronor mer.

Amerikansk dressing finns alltid hemma och numera en burk med gröna oliver. Oliverna kan jag knapra på när suget slår till. Annars så är det väl inget märkvärdigt som jag och mina barn nyttjar.

Frida är väl den som oftast äter frukost i huset. Hon brukar oftast ta en skål med Special K Red Berries och ett par köttbullsmörgåsar. Linn har jag inte så mycket koll på eftersom hon oftast går upp tidigare än vad jag gör, men jag vet att hon också äter yoghurt med flingor ibland.

120419_04

120419_05

Skafferibilder. Där är det ganska tomt. Burken med jordnötssmör är inköpt för ett recept som vi testade för en tid sedan. Det blev mycket över och ingen vill ha. Men som ni ser så är det ganska glest och det beror som sagt var på att jag halva tiden är mol allena och då blir det tomt som sjuttsingen, sen när barnen kommer så fylls det på lite.

Jag är inte så bra på att laga mat. Har väl en 10-15 rätter som jag varierar med. Barnen är ganska trötta på mig som kock och detta med mat är ett av de jobbigaste bitarna när man är samlad som familj.

Annonser