Tittade en kortis på Breivik och rättegången som inleddes idag. Jag har tidigare haft svårt för att ens titta på han och ens läsa om allt helvete han orsakat. Så att se han med knuten näve i flera av tidningarna fick mig att fysiskt må illa. Hur ska det då vara för de anhöriga? Jag tycker ju att sådana bilder inte ens ska publiceras, ja knappt några bilder alls på han eftersom det är precis det han söker och vill.

Obehagligt var det i alla fall och se han le när han själv såg bilder som en vanlig människa skulle skygga långt ifrån och gråta när hans sjuka manifest visades upp. Breivik berör mig så illa att jag knappt ens kan skriva om honom.

Blir ledsen och illa berörd över hur vi behandlar varandra, i det lilla och i det stora. Förstår inte riktigt drivkrafterna hos vissa människor. Självbilden är totalt avsaknad av insikter och tyvärr så kan många som inte alls har med vissa saker att göra drabbas oerhört.