I hela mitt liv så har jag aldrig haft några problem med min syn. Jag har alltid sett bra och det är liksom någonting som inte påverkat mig alls tidigare. Förrän de sista åren..

Det började väl när jag var en 42-43 år.. terminalglasögon av lindrigaste sorten blev det först. Sen var det så ett par år och jag hade fortfarande inga större problem med detta. Jag satte på mig glasögonen på jobbet när jag behövde sitta en längre period vid datorn. Lugnt och fint i maskin…

Men nu! Sista halvåret så har det blivit än värre. Jag var på en ny koll i början på året och då hade det försämrats något, inte så mycket som det kändes som och jag fick lite starkare glasögon och då fortfarande terminalglasögon. Men sen har det gått fort…

Idag när jag inte har glasögonen på mig så kan jag inte läsa varken en bok eller tidning om jag håller det på normalt avstånd. Försöker jag närmare så blir det ännu värre. Det enda som funkar något sånär är om jag flyttar det jag ska läsa långt bort. Då ser jag ok. Så här var det inte i början på året. Inte alls.

Det är väl först när man själv varit utsatt för något som man på riktigt kan förstå. Så är det väl med mig nu när jag tänker på de som ser dåligt eller är synskadade. De måste alltid ha glasögon med för att se, vilket jobbigt liv det verkar vara! Först nu så har jag själv den riktiga insikten när det gäller just detta. Ytterligare en aspekt på åldrandet som enbart är negativt.

En sak som jag retar mig på alltmer är ju hur liten texten faktiskt är på allehanda förpackningar. Man har ju inte en chans numera att se och hur ska det då vara för de som alltid sett illa? Sådant tänker jag också på numera när jag själv är drabbad. Ibland så ser man ju inte ens fast man har glasögonen på sig! De skriver ju så otroligt smått. Ibland så måste man ju bara veta och att då knappt få fram det för att de skriver så litet är ju helt galet.

Så nu vill jag ha tips av dig som bär glasögon. Ja, det får bli glasögon för mig, linser känns så omständligt och man måste hela tiden byta verkar det som. Vart vänder man sig och vart finns det ställen med bra priser? Någon av alla ni som läser hos mig måste ju vara bärare av brillor och veta råd? För det är väl detta man har en blogg till, att prata med sina läsare? (;-)