Bild från Omar Sharif Jr Facebookssida Blir så imponerad över modet som Omar Sharif Jr. (sonson till den store skådespelaren Omar Sharif) visar genom att våga stå för den han är fullt ut. Han skriver på Advocate.com en mycket viktig och stark artikel.

För honom är det inte lika lätt eftersom han bott i Egypten under stora delar av sitt liv och under åren spelat ett spel för att passa in. Men han gör detta skriver han för att motverka extremismen och intoleransen som med Koranen i hand nu håller på att få ett grepp om hans gamla hemland.

Han skriver artikeln i rädsla. Han skriver att hans familj säkert skulle föredra att han stannade i skuggorna och var tyst. Man han kan inte vara tyst längre. Sharif oroas av utvecklingen i Egypten och då särskilt för de sekulariserade.

Han berättar att han är hälften jude och att han är homosexuell. Han frågar sig om han är välkommen i framtidens Egypten? Han berättar om när han en eftermiddag förra månaden tog av sig t-shirten när han var ute och åkte bil. Det var varmt ute. Direkt så saktade en bil in och skrek åt honom att ta på sig t-shirten igen. Ett litet exempel på vart utvecklingen är på väg i landet.

Han säger att han skriver för dem i Egypten som inte har en röst, inget ansikte och för de som inte har ett hopp. Han uppmanar varje parti som valts in i parlamentet att respektera de mänskliga rättigheterna för varje egyptier, oberoende av kön, sexuell läggning eller politisk övertygelse.

Sharif skriver att han är rädd för den utveckling som nu sker i landet. Den fundamentalistiska islamiseringen som är på gång vill han inte se och han uppmanar andra regeringar att stödja det egyptiska folket och ge dem vägledning mot en ny konstitution som skyddar alla. Han avslutar sin modiga och fina artikel med:

Jag vill ha en plats i den nya Egypten.

Kommer han att få det?