Tankesmedja är en ny form av personaldag som idag infördes på jobbet. Vi får lyssna till intressanta föredrag och sedan reflektera över dem. Idag så var Thomas Fürth från Kairos Future som inledde på förmiddagen genom att tala om nya värderingar och förändrade livsstilar bland unga människor. Om dagens unga – morgondagens vuxna var rubriken och det var väldigt intressant ur många aspekter.

2012-03-09

Vi blev bjudna på en salladslåda till lunch. Kaloririk men god… (;-)

På eftermiddagen så kom Jonas Bromander från rikskyrkan och pratade om statistik kring utträden och vad medlemmarna vill att kyrkan ska syssla med. Högst i kurs står att hjälpa utsatta människor och längst ner kom miljöfrågor. Det var mycket staplar och statistik även för en i vanliga fall statistiknörd som mig. Blev lite trött i pallet på slutet och då var det ju gott med…

…en leverpastejsmörgås och kaffe.

Slutklämmen stod ledningen för och allra sist berättade biskopen om sin kommande bok. Det är sällan jag känner nyfikenhet inför kyrkliga böcker, men denna vill jag läsa. Verkar spännande på mer än ett plan.

Frida stannar en dag extra hos mig. Härligt! Vi slog till med färska hamburgare och gott bröd.

120309_03

Jag doserade så gott det gick, men jag slog nog över mitt kaloritak ikväll. Men det gör ingenting. Så farligt var det inte och jag ser det inte som en strikt tävling där jag varje dag måste klara mig under gränsen. Men det blir ingenting mer ikväll. Någon måtta får det väl ändå vara… (;-)