Magisk McCartney på Globen

Paul McCartney på Globen 10 december 2011. Här sjunger han “Get Back”! Så bra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min dröm var en kväll att minnas. Jag fick mer. Det var magiskt och jag måste säga att detta var bättre än Madonna 2009. Inga dalar och bra låtar rakt igenom. Paul McCartneys låtkatalog måste ju vara en av världens bästa.

Jag och Frida tog bussen mitt på dagen. Vi skulle hälsa på moster Inger och hennes Krister före konserten.

Det roliga var att båda två själva lyssnat en del på The Beatles när de var unga. Inger hade fina foton och några skivor med gruppen.

Krister hade en stor lunta med gamla Beatlesbilder. Han kommer från Finland och när han var ung så fanns dessa bilder i tuggummipaket. De var jättekul att få se dem och jag var ju bara tvungen att ta kort på ett par där Paul var med.

2011-12-10

Middagen som de bjöd på var magnifik. Vi åt älgfärsbiff med tegelsoppssvamp och potatis. Efterrätt vit chokladmousse och glöggblåbär. Hon är duktig på att laga mat min kära moster.

111210_05

Min moster Inger.

111210_06

De följde med oss till Globen. Det var gångavstånd och tog kanske en kvart att ta sig dit. Globen ändrar färg varje kväll…

111210_07

Vi satt nästan mitt emot scenen. McCartney var inte stor därframme, men de stora skärmarna på sidan var otroliga. Man såg honom väldigt bra och kunde nästan se varenda rynka. Avståndet ser större ut än vad vi uppfattade det. Tyvärr så gick det inte att få bra bilder med iPhonen. Ljuset tog över och ingen av mina bilder blev riktigt bra. Jag filmade också en del, men även där var det svårt att få något bra. Ljudet är dock ok och den bästa blev Get Back… som ni kan se i början av posten.

Skillnaden mot Madonnakonserten var att McCartney såg vi hela tiden även om det var genom skärmarna. På Madonnakonserten så satt jag snett på sidan och såg henne väldigt dåligt även i skärmarna och det gjorde väldigt stor skillnad. Det märkte jag igår. Man var liksom med nu på ett helt annat sätt och när han sen dessutom försökte prata en del svenska så blev stämningen trevlig. Han kändes så chosefri och ödmjuk trots att han är en av världens största artister.

Han spelade i nästan tre timmar utan paus. Det var helt otroligt vilken kondis den nästan 70-årige legenden hade. Jag upplevde ingen svacka utan njöt i fulla drag.

2011-12-10

Under Live and let die så var det ett väldigt drag med smällar och fyrverkerier och på slutet så fylldes stora delar av Globen med guldkonfetti.

35 sånger fick vi och spellistan såg ut så här:

1. Magical Mystery Tour (The Beatles song)
2. Junior’s Farm (Wings song)
3. All My Loving (The Beatles song)
4. Jet (Wings song)
5. Got to Get You into My Life (The Beatles song)
6. Sing the Changes (The Fireman song)
7. The Night Before (The Beatles song)
8. Let Me Roll It (Wings song)
9. Paperback Writer (The Beatles song)
10. The Long and Winding Road (The Beatles song)

11. Nineteen Hundred and Eighty-Five (Wings song)
12. Come and Get It
13. Maybe I’m Amazed
14. I’m Looking Through You (The Beatles song)
15. And I Love Her (The Beatles song)
16. Blackbird (The Beatles song)
17. Here Today
18. Dance Tonight
19. Mrs Vandebilt (Wings song)
20. Eleanor Rigby (The Beatles song)

21. Something (The Beatles song)
22. Band on the Run (Wings song)
23. Ob-La-Di, Ob-La-Da (The Beatles song)
24. Back in the U.S.S.R. (The Beatles song)
25. I’ve Got a Feeling (The Beatles song)
26. A Day in the Life / Give Peace A Chance
27. Let It Be (The Beatles song)
28. Live and Let Die (Wings song)
29. Hey Jude (The Beatles song)

Extranummer
30. The Word/All You Need Is Love (The Beatles song)
31. Day Tripper (The Beatles song)
32. Get Back (The Beatles song)

Extranummer 2
33. Yesterday (The Beatles song)
34. Helter Skelter (The Beatles song)
35. Golden Slumbers / Carry That Weight / The End (The Beatles song)

Det är svårt att finna ord hur jag kände mig efteråt. Uppfylld och lyrisk kanske? Det var en helkväll som jag sent ska glömma. Frida tyckte också att det var en kanonkväll där Hey Jude och Helter Skelter var två låtar som hon diggade extra mycket. Jag blev väldigt tagen när han hyllande George Harrison med låten Something och jag diggade Get Back lite extra… hehe… men det var en magisk kväll och ingenting var dåligt, tiden bara försvann och jag fick sådan energi av denna fina konsert!

2011-12-10

Vi sov kvar hos Inger och Krister. Satt uppe och pratade till 2 på natten. Jag sov sedan som en stock och vi vaknade inte förrän halv tolv. Oops! Inger hade ju en massa vinylskivor som Frida blev väldigt nyfiken på. Inger lovade då att hon skulle få välja en av alla hennes vinyler. Vad tror ni att hon tog?

111210_12

Revolver med The Beatles från 1966. Första upplagan! Häftigt värre. En väldigt fin gåva som Inger gav till Frida tycker jag.

Recensionerna av konserten var blandade bland drakmedia. Att recensera artister man inte gillar från början gör ju att det blir lite konstigt och det tycker jag Nunstedt på Expressen visar upp. Det är ju lika med att låta en schlagerhatare recensera melodifestivalen…

Tillslut, tack Paul McCartney för det du ger oss! TACK!

Recensioner:
Aftonbladet, Expressen, Obladoo, Svenska Dagbladet.

Andra bloggar:
Monica Hortell – Paul McCartneys konsert
Irenes skriverier – Paul McCartney
Christians blogg – Paul McCartney på Globen igår

Paul McCartney på webben:
Officiell hemsida
Facebook
Twitter
Soundcloud
YouTube
MySpace

Paul McCartney på turné

Läs även andra bloggares åsikter om Paul McCartney, The Beatles, världsstjärna, musiker, ikon, intressant?

5 svar till “Magisk McCartney på Globen”

  1. Uppfylld och lyrisk är bra ord för hur man kände sig. Det var verkligen fantastiskt! Väldigt bra recension i dagens SvD förresten.

Kommentarsfunktionen är stängd.