Liverpool den 18 juni 1942. Mitt under brinnande krig så föds Paul McCartney på Walton General Hospital i Liverpool. Mamman heter Mary och hon arbetade på samma sjukhus där Paul föddes. Pappa James sålde bomull på dagarna och spelade jazz på kvällarna.

Skolan klarade McCartney med högsta betyg och det slutade med att han fick gå på en så kallad elitskola. På denna skola Liverpool Institute så träffade han för första gången George Harrison.

Paul McCartney Paul miste sin mor när han var 14 år. Hon dog av cancer och detta påverkade honom mycket i det fortsatta livet. När han var 15 år så träffade han John Lennon för första gången och den 18 oktober 1957 så spelade de tillsammans under namnet The Quarrymen och en av de första låtar de skrev tillsammans var Love me do. Legendariska skrivarduon Lennon/McCartney hade fötts.

De bytte namn och medlemmar på gruppen ett flertal gånger. Den 17 augusti 1960 så bestämde de att bandet skull heta The Beatles och resten är som man säger historia… I April 1970 så upplöstes bandet när McCartney lämnade gruppen.

Håll i er nu, men senaste försäljningssiffrorna för gruppen är över 1 miljard sålda album. Det är siffror som är svåra att begripa.. och de kommer ofta överst när det görs undersökningar om vilken grupp som varit störst genom tiderna.

Sen bildade McCartney en ny grupp…

Mer i morgon om detta.

Paul McCartney på webben:
Officiell hemsida
Facebook
Twitter
Soundcloud
YouTube
MySpace

Paul McCartney på turné