Per Edman från Vetenskap & Folkbildning skriver att Terry Evans är en bedragare.

Terry Evans är för er som inte vet, ett känd medium som har varit med i TV en del, bland annat i Det okända. Han har jobbat länge som medium och ofta när han har seanser så är det fullt. Folk tar sig dit frivilligt och betalar frivilligt för att se och höra honom ta kontakt med de som gått över till Andra sidan.

Edman skriver bland annat:

Terry Evans

För att peka i publiken och ropa efter Sveriges 10 vanligaste förnamn tjänar Evans 60 000 kr per kväll. Att ta betalt för något man inte kan leverera skulle i nästan alla andra fall kallas för bedrägeri.

Vad vet Edman om det? Vad som “levererats” och inte “levererats”? Sen kan man ju om man använder sig av hans sätt att lägga fram det även vända på steken. Just för att det finns så många med just det förnamnet så är det väl inte så konstigt att Evans får fram det ibland?! Skulle folk som går på hans seanser känna att det är bedrägeri de råkat ut för så hoppas jag att de anmäler honom, men det verkar inte ske så ofta. Varför, Edman?

Sen blir hans argumentation larvig tycker jag och det visar att han inte alls vet vad han talar om:

Han har inte frågat Amelia Earhart var hon kraschade. Han har inte frågat Judas hur han dog. Han har inte frågat Lee Harvey Oswald hur han satte skottet som dödade JFK… eller vem som beordrade honom. Eller också tiger de döda om allt utom borttappade halsdukar och tröstande ord som till intet förpliktigar.

Bara för att man tar kontakt med människor på Andra sidan, så är det väl inte alls säkert att man just får tag i de andar som vet de svar som Edman efterlyser. Det är ju löjligt att tro, att bara för att man är medium så har man svar på allt. Det är ju inte alls så, utan ibland är det väldigt svårt att få kontakt med vissa andar. Jag tycker Edman är oförskämd mot alla de som finner tröstande ord i det Evans förmedlar. För även om det inte når upp till den sanningshalt som Edman kräver, så kanske det räcker för de som behöver tröst och som kommer dit!

Detta så kallade 1 miljon dollars test som Edman hänvisar till har jag inte studerat ingående. Men jag kan tänka mig att kriterierna är väldigt högt ställda för att någon överhuvudtaget ska klara av det. Fast egentligen så handlar det inte om att få bevis som duger för de som inte tror eller de som vet att allt är båg. För de kommer aldrig att ändra sig och det är Per Edmans text ett bevis för, eller vad säger ni om hans ödmjuka avslutning angående Evans och testet:

Kan ni föreställa er? Ett liv efter döden, helt säkert. Vetenskapligt visat med oberoende granskning … och 1 miljon dollar. Om man inte lockas av att utforska det okända och utveckla mänskligheten så kanske pengarna lockar istället.

Tyvärr kommer det inte att hända. Eftersom Terry Evans är en bedragare

Det vet ju Per Edman. Att Terry Evans är en bedragare. Så vad finns det då mer att tillägga än att Terry Evans fortsätter att dra människor på sina seanser, att det finns en grupp på Facebook som heter Terry Evans Vänner med 5 497 medlemmar (i skrivande stund) och att han vad jag vet inte ännu blivit stämd för bedrägeri av någon som känner sig lika säker som Edman är att ALLT bara är bluff.

Terry Evans skriver själv på Facebooksidan följande om Aftonbladets artikel:

Som ni alla vet, så publicerades en mycket negativ artikel på Aftonbladets hemsida igår. Den kommer från en inställning som jag inte anser vara tillräckligt öppen för en känslomässigt intelligent dialog. Till alla mina elever och genuina vänner på denna sida, så kan jag bara förmedla mina känslor. Jag har tänkt stå på mig och fortsätta tro på det jag gör och vad än kritiker säger om mig, så har jag tänkt fortsätta med mitt arbete, som lärare och medium. Till dem av er som jag har varit och är lärare för, kom ihåg vad jag alltid har sagt till er: när ni möts av rädsla så ska ni inte fly. Stå på er och följ er övertygelse. Det är er verkliga kraft.
Best wishes, Terry Evans

De som tror sig veta, de vet ingenting. De som har ett öppet sinne och accepterar att inte allt går att förklara, de vet mer. Att se döda men ändå inte tro på ett liv efter döden är ju en variant som jag stött på. Då måste man vara bra förvirrad som levande själ på denna jord. Att å ena sidan vara bergsäker och å andra sidan berätta om sina syner…

Terry Evans skänker tröst och får människor att orka vidare, det är min övertygelse. Sen om allt inte går att verifiera eller säkra, vad spelar det egentligen för roll. Det handlar ju om vad JAG tror, jag som betalar och jag som går dit. De som skriker bedragare, snackar om bedrägeri och säkert inte ens gått på en seans, vilket trovärdighet besitter de egentligen?

Relaterat:
Humanistbloggen – Aftonbladet kartlägger påstådda mediet Terry Evans
cerberos – Vad är verklighet?