Mer om Felix

Jag har ju egentligen inte fått vara så mycket med Felix efter allt som hänt. Igår var det ju direkt i säng och i morse iväg till jobbet. Det är först nu på eftermiddagen efter jobbet som jag kunnat vara lite med honom och det enda jag kan säga att det är inte samma katt som igår. Han mår bättre och jag är så oerhört tacksam för det och att vi inte beslutade något annat igår när det var som sämst.

Han är på sin vakt, och han har svårt att slappna av idag. Vet inte om det är bra eller dåligt, men till skillnad mot igår då han inte reagerade på någonting så försöker jag se det positivt.

Han äter inte så mycket, men han äter. Jag gick iväg till affären när jag kom hem och köpte kyckling och nya räkor. Just nu så ratar han den vanliga kattmaten. Att få i honom medicinen går bra nu eftersom jag tror mig veta hur man ska göra. Så långt ner i svalget som möjligt och snabbt igen med munnen och sen röra lite på strupen med fingret. Då måste Felix svälja och då åker tabletten ner…

Jag filmade lite när han åt ett par kycklingbitar för en stund sedan:

Felix är på bättringsvägen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som sagt Felix känns lite orolig emellanåt även om jag får kela med honom en hel del. Han är på sin vakt och har svårt att riktigt slappna av. Men han reagerar direkt nu när man pratar med honom.

Han fick mig att gråta en skvätt igen när han ville kelas och när han spann som sjuttsingen. Det värmde så gott i mig. Fina underbara katt!

Jag har dragit in en madrass till pojkarna så de kan vila sig ordentligt.

Tidigare idag så skrek Felix lite och tjejerna som tog hand om honom blev oroliga, men efter att ha fått vatten och de räkor som var kvar så blev det bättre. Nu ligger han på madrassen och vilar sig. Dock ser jag att han inte riktigt slappnar av eftersom öronen är på vakt. Men det kanske inte är så konstigt efter allt han har varit med om de senaste dygnen.

Tjejerna gjorde en fenomenal insats som tog hand om Felix sent i natt och i dag när jag jobbade. Han behövde inte känna sig ensam. Om de inte hade kunnat vara hos mig så hade jag tvingats vara hemma.

Nu avgörs detta om penicillin och cortison tar som det ska. Det ser lovande ut, men efter gårdagen, så tar jag inte ut någonting i förskott.

6 svar till “Mer om Felix”

 1. Här håller vi tummar & tassar för Felix ♥
  Har en här som varit i slagsmål & har div sår & är väldigt låg ,just nu har han krupit in i sin resebur -som han bara gör när han har slagits & är tilltufsad – men vi jamar & våra tankar är självklart hos Felix – vi hoppas allt vad vi förmår att han fixar detta .
  Kramar om er 🙂

 2. Jaaa.. jag vet att han e det.. och det gör mig så enormt ledsen.. jag vet inte vad det är men jag har alltid gillat Felix enormt mycket. Så.. bara för att Felix är så sjuk som han är just nu.. gör så att jag sitter och tittar på min egen kisse imellan åt och tankarna bara flyger iväg.. Våran älskade Gizmo.. han är en gammal herre på 11 år nu.. och joodå.. han kan mycket väl leva många år till. men kan ändå inte låta bli att tänka på han och tänka hur mycket jag älskar våran kisse.. mmm.. Så.. många varma kramar till både dig och Felix.

 3. Anna: Glöm inte att Felix är svårt sjuk fortfarande. Medicinen har inte börjat verka fullt ut. Vi får se hur det går och veterinären sa ju att det var 50-50. Men att se Felix idag är som att se en annan katt. Kram tillbaka.

  Monica: Tack!

  Kim: Jag pussar så mycket jag kan… (;-)

 4. oooh.. och hmm.. får en skum känsla nu när jag ser han.. och såg även Maxis reaktion när Felix kom upp på madrassen.. andra katter kan nämligen känna av saker som inte vi ser eller känner.. och hur Maxi tittade på Felix får mig att bli lite smått orolig. oi voi.. Jag hoppas verkligen att jag har fel nu.. och allting löser sig med honom. Kram

Kommentarsfunktionen är stängd.