“Så mycket bättre” en succé på TV4

Egentligen är det ju konstigt att inte konceptet gjorts tidigare. TV4 gör ju nu stor succé med “Så mycket bättre” och jag är imponerad över så mycket i programserien.

CD-omslag till samlingsalbumet.

Sju olika artister träffas under en vecka och alla har en dag då de står i centrum. De bestämmer vad som ska göras och de andra artisterna tolkar en låt av just den artisten. Ett egentligen inte så märkvärdigt koncept men det funkar oerhört bra detta. Kanske är det just den här kombinationen av artister som är ovanligt lyckad för varje lördagskväll är som en högtidsstund numera när detta program går.

Thomas Di Leva, Barbro “Lill-Babs” Svensson, Petra “September” Marklund, Christer Sandelin, Petter Alexis Askergren, Lasse Berghagen samt Plura Jonsson är de artister som är med i “Så mycket bättre”.

Det är en härlig stämning, gemenskap och helt enkelt mysigt att få vara med dem på lördagskvällen. Den jag imponerats mest av hittills är Petter. Tala om att gå rakt in i folkhemmet med sina fantastiska tolkningar av de andra artisternas låtar. Versionen av Di Levas “Dansa din djävul” finns på spotten liksom “Stockholm i mitt hjärta”. I senaste avsnittet så gjorde han en sjukt härlig version av Lill-Babs “Tuff brud i lyxförpackning”. “Imponerad!

Flera av musiktolkningarna och det senaste programmet som är tillgängligt veckan ut kan ses här! Dessutom så kommer låtarna att släppas på CD den 6 december. Det blir så spännande att få ta del av den plattan.

Nästa lördag så är det Christer Sandelins dag. Det ska bli så spännande att höra vad de andra artisterna kan göra av hans största hits. Jag rekommenderar verkligen “Så mycket bättre” till dig som ännu inte tittat på programmet.

Läs även andra bloggares åsikter om Så mycket bättre, TV4, Di Leva, Lill-Babs, September, Christer Sandelin, Petter, Lasse Berghagen, Plura, intressant?

6 svar till ““Så mycket bättre” en succé på TV4”

 1. Kaiza: September överraskar också positivt, vilket till viss del Plura också gör. Fast Petter är min kung…(;-)

  Josefina: Visst är det så. Jag vill bara se mer, mer och mer. Kram tillbaka!

  fruhatt: Jag börjar förstå vad du menar…(;-)

  Tofflan: Vad jag förstår så ligger bara det senaste avsnittet kvar en vecka efter sändning. Men alla fina musiktolkningar verkar finnas kvar längre.

  Fredrik: Kan bara hålla med och jag ser så framemot lördag då de ska försöka tolka Sandelin. Det blir spännande.

 2. Instämmer till fullo!! Dileva, Petter & Petra har gjort succe så här långt samt Plura som den gamla räv han är.. bra program, bra underhållning.

 3. man är liksom inte van vid SNÄLLA program nuförtiden. där det inte finns ngn mobbning, utfrysning, utröstning, prat bakom ryggen, tjuvnyp, ironi. så mkt bättre är en paus på nåt sätt. kram, josse.

 4. Jag håller med dig ett kanonprogram. Jag efterlyste för ett tag sedan ett muskikprogram som inte innehöll ett tävlingsmoment för det avskyr jag och detta är svaret på mina önskningar.
  Jag tycker liksom du att Petter växt i mina ögon och han är en fantastisk artist. En som jag gillar också är Petra eller September som hon kallar sig. Jag gillar henne som September men här i programmet har jag upptäckt vilken fantastiskt bredd hon har som artist och jag tycker att alla hennes versioner av låtarna hon gjort varit så träffsäkra, hon har verkligen, som Petter, satt sin egen prägel på dem.

Kommentarsfunktionen är stängd.