En “dålig” söndag som ska bli “bra”!

Nu har jag haft barn i huset i tre veckor. Det har varit liv och rörelse. En pappa som har fått tänka på andra och kunnat strunta i att problematisera sig själv, sådant som dyker upp när ensamheten kommer.

För nu är det dags att vara ensam igen. Barnen ska till sin mor ikväll. Veckan som kommer innehåller inte mycket av planerade saker. Jobba, jobba är väl tanken och att lägga mycket krut i det sammanhanget.

Fast nu är det så att jag har bestämt mig för att en “dålig” söndag ska utmynna i en “bra” sådan när jag stängt dörren efter barnen. Mina egna tankar ska inte den här gången förgiftas av självömkan och något som inte är verklighet. Jag ska göra det bästa av situationen de dagar som kommer. Utan bedövning och utan att fly.

Ett par mänskliga backuper har jag. Som jag lovat att jag ska höra av mig till den här gången om jag trots allt skulle fastna i negativa spiraler.

Det är dags att ta mig själv på allvar nu. Snart fyller jag 45 och tiden är verkligen inne för detta. Det finns dock en stor sak som jag fortfarande inte har gjort och som jag vill hålla för mig själv. Något som jag fortfarande tar sats för i fantasin. Nu när jag är ensam så är det ett ypperligt tillfälle att fylla på det positiva jag har inom mig med detta.

Jag har avgörandet, ingen annan. Mina tankar styr jag över, ingen annan. En “dålig” söndag som ska bli “bra”! Det har jag bestämt.

3 svar till “En “dålig” söndag som ska bli “bra”!”

  1. Du är så klok, Jerry. Heja dej!
    Om du hittar ett bra vända-negativa-spiraler-knep så hör av dig. Kram!
    PS Jag provar blogga på ny adress.

  2. Så gott att läsa. Om man aldrig riktigt tagit sig själv på allvar behöver man träna; i stort som i smått. BTW, du och jag ska nog inte planera en långsemester ihop. 😆

Kommentarsfunktionen är stängd.