Mammas dag

mamma_paris77 Min mamma fyller år idag! Jag firar henne i tanken och gör lite fint i det egna lilla skåp hon har i vår bokhylla. Där finns de saker hon hade på sig den dagen hon valde att lämna jorden. Minnen av den tiden 1981 och mycket tankar från detta far i huvudet på mig just en sådan här dag.

Bilden till vänster är från vår husvagnssemester till Paris 1977.

Mammas skåp
Jag har inte så mycket saker kvar efter mamma. Hennes skratt har jag också glömt bort, men det var med mig under flera år. Hon föddes 1947 och skulle alltså idag har firat sin 63:e födelsedag i detta liv om det hade fortsatt. Men det var inte menat så.

Det var också flera år sedan det slutade att göra riktigt ont att tänka på mamma. Idag har jag accepterat och känner mest positiva tankar när jag tänker på mamma. Trots allt som hände henne och det hon gjort emot mig och min syster genom sitt val. Jag försöker höja blicken och förstå detta och varför det behövde bli så dramatiskt det hela.

Hon är den som har betytt mest för mig gällande min egen utveckling som själ. Hon är den som har berört mig allra mest och hennes sätt emot mig innan hon dog och hennes sätt efteråt har format mig och gjort mig till den jag är idag. Hennes insats för min utveckling har jag inte ord för ens.

Ett halvår efter det att hon dog så kom hon tillbaka. Om det har jag skrivit här. Sen har jag fått ord från henne ytterligare en gång och det var den julen hon kom till en nätvän och ville säga några saker. Idag känns det som om mamma gått vidare och ägnar sig åt andra saker. Men i mitt hjärta så kommer hon alltid att finnas kvar och jag vet att hon står redo att ta emot mig, den dagen det är dags för mig.

Stort grattis min fina älskade lilla mamma!

3 svar till “Mammas dag”

  1. Tofflan: Vad bra att din pappa håller uppsikt på dig.

    ninni: Tack! Hoppas du får kontakt.

  2. Många tankar till dig idag. Så lustigt, min pappas födelsedag var tidigare i veckan. Och idag såg jag honom – på Gränby. Han tankade över tanken att jag kör som en biltjuv…

Kommentarsfunktionen är stängd.