28 000 flygturer varje dag i Europa

100415_Eyjafjallajökull_03

Alla vet väl vid det här laget att glaciären Eyjafjallajökull som ligger på en vulkan numera är aktiv och att det påverkar främst flygtrafiken i norra Europa.

Det som slår mig mest är när jag läser om antal flygrutter som VARJE DAG lyfter i Europa:

Samordningsmyndigheten Eurocontrol räknar med att omkring 11 000 flyg kommer att kunna lyfta i Europa under dagen, mot normalt omkring 28 000.

Det lyfter alltså dagligen omkring 28 000 flygplan i Europa. Varje dag! Siffran är hisnande tycker jag och att ingen reagerar mer över detta förvånar mig. Vad gör det för åverkan på vår miljö? Vet någon det, eller stoppas huvudet i sanden för att ekonomiska intressen som vanligt går före oavsett hur miljöpåverkan ser ut?

Här pratar man bara om vilken miljöåverkan vulkanutbrottet gör och hur det påverkar oss människor, men är inte frågan hur alla dessa flygturer påverkar vår miljö och oss människor?

Bilderna som nu kablas ut från vulkanutbrottet är många gånger väldigt vackra. Naturen är så kraftfull och mäktig och bilderna är fina att titta på.

100415_Eyjafjallajökull_01

100415_Eyjafjallajökull_02

Relaterat:
Islandsbloggen – en informativ blogg om vulkanutbrottet och landet.

Läs även andra bloggares åsikter om Eyjafjallajökull, Island, flygplan, miljö, vulkanutbrott, intressant?

4 svar till “28 000 flygturer varje dag i Europa”

  1. Hörrö Katla, nu håller du dig lugn ett tag, eller hur? Självklart så skördar vi det vi sår… tankevurpa… Puss tillbaka, vem du än är…? (;-)

  2. Nannis: Ja, vi människor får verkligen så det vi skördar. Förr eller senare. Det där med båtar vågar jag knappt ens tänka på. Det känns inte alls kul. Kram tillbaka!

  3. Kloka ord Jerry. Instämmer fullständigt.
    Även tänkt på samma sak när det gäller båtar.. och miljön. Det är underligt att det är tillåtet en massa saker i sjö och hav, där vi har mycket känsliga ekosystem, men ex. bilar och mc ska det banne mig sättas åt stenhårt. Självklart ska ALLA tänka på att göra det så bra som möjligt, men det ändå konstigt…
    Ha en bra helg vännen! kram

Kommentarsfunktionen är stängd.