Modelljärnvägens Hus

20090727_109

Idag tog vi den lånade bilen till Modelljärnvägens Hus. Det är en ombyggd lada där tågen tuffar åt alla håll och kanter.

20090727_087

Ägaren berättade att det var sjunde sommaren som de tog emot besök. Stället har växt under åren och en trädgård som de kallar för Frida Lovisas har tillkommit. Nu finns det även en större tågbana utomhus.

20090727_097

20090727_093

20090727_096

En dag går fort. En rolig grej är gjord och min systers man med barn var också där och kollade på tågen. Otroligt att de var där precis när vi var på plats. Av alla ställen.

I morgon är det en ny dag. Ett oskrivet blad som jag inte vet någonting om just nu. Det är nog bäst så.

3 svar till “Modelljärnvägens Hus”

 1. Häftigt ställe! Jag hade en ganska stor bana själv när jag var liten (en kombination av att ha en far och en 10 år äldre bror som gillar tåg, plus att mamma och pappa hade leksaksaffär…grejjerna måste ju TESTAS innan man kan sälja ;o)

 2. Dit ska jag innan semestern är slut. Har alltid älskat modelljärnvägar och modellandskap men aldrig haft något själv.
  Nu blir det till att övertala gubben om en resa till Alunda.
  Tack så jättemycket för tipset.
  /Lena

 3. Wow! Tåg! Jag är barnsligt förtjust i alla sorters tåg. Ni har väl varit i Gävle och klappat de riktigt stora ångloken? Det rekommenderas annars varmt. En kollega är gift med en tågtokig man, de har en stor järnväg i trädgården med lok som man kan sitta på. Jag brukar åka dit och leka någon gång varje sommar.
  Jag kanske tar en tur till Modelljärnvägens Hus senare i sommar. Det är ju tveksamt om jag får med mig några barn, jag är nog den mest tågintresserade i hemmet f.n.

Kommentarsfunktionen är stängd.