Nu är hon på svensk mark, Annika Östberg Deasy! Det är på tiden och jag känner en stor glädje.

Välkommen hem, Annika! Du har sonat dina brott och 28 år i fängelse räcker. Nu hoppas jag att du får några fina år med din mamma i Sverige.

Jag vet att hon ännu inte är frigiven. Efter landningen så fördes hon till Hinseberg. Dock tror jag att tiden där inte blir så lång. För enligt justitieminister Beatrice Ask så finns det inga villkor i denna förflyttning. Se regeringens pressmeddelande.

Jag har sett och läst i bloggosfären att många är hatiska och arga över hennes förflyttning till Sverige. Jag delar inte den uppfattningen.

Förlåtelse är det största och svåraste vi har. 28 år för medhjälp tycker jag räcker. Det finns en tid för försoning. Jag har lekt med tanken hur det hade sett ut om mördaren inte hade tagit sitt liv. Hade Annika även då fått ett sådant långt straff?

Strunt samma, det är historia nu och Annika Östberg är hemma! Det är i dagsläget det viktigaste.

Uppdaterat:
Aftonbladets Per Bjurman väjer inte för hur det gick till. Läs hans artikel här! Leif GW Persson tycker att Annika Östberg särbehandlas!

Läs även andra bloggares åsikter om Annika Östberg Deasy, Hinseberg, förlåtelse, intressant?