Idag har jag inte träffat en enda människa. Idag har jag sovit på tider jag aldrig brukar sova. Idag har jag gjort precis det jag vill och att vara lite ensamvarg ibland är skönt. Dessutom så tränar jag mig på att leva ensam, hitta mina egna rutiner och göra precis det jag vill. När jag är ensam. Så jobbet fick klara sig utan mig idag. Jag vände på mig, stängde av klockan och bestämde mig att inte få dåligt samvete den här gången.

Jag tackade nej till middagen. Orkar inte sitta och vara social just nu. Vill liksom inte blotta mig för mycket. För jag vet att de människor som är där gillar (liksom jag själv när jag är på humör) djupet och idag orkar jag inte med det. Så jag ringde och var helt uppriktig. Berättade som jag kände och visst övertalning gjordes, men jag gjorde helt klart för dem att jag blir hemma ikväll. Ensam igen. Och jag vill det.

Tvättar som en galning. Lyssnar på maskinens ljud och klappar samtidigt katterna. Tänker och funderar. Låter allt bara vara och det känns ganska ok. Har kallt i lägenheten eftersom jag är snål och inte har satt på elementen. Som kompensation så är bordet i vardagsrummet smyckat med massor av tända ljus. Mysigt. Ensamvargen kanske är något för mig, trots allt?