Var är mamma?

mamma_01 Idag är det min mammas dödsdag. För 27 år sedan så ville hon inte mer. Varför existerar inte längre hos mig eftersom jag någonstans fått frid, även om jag aldrig helt kommer att kunna acceptera och förstå hennes handlande. Hon skulle idag ha varit 60 år gammal.

Ni som följt mig länge vet att jag tror på reinkarnation. Tror är nästan fel ord eftersom jag är ganska övertygad om att vårt medvetande i någon form går vidare.

mamma_02 Jag har berättat om det förut varför jag är så övertygad, men för er som inte vet så drar jag historien en gång till.

Det var på sommaren 1981 (ett halvår efter min mammas död) som hon kom tillbaka. Jag var på semester och skulle precis sova. Då dyker hon upp i dörren till den hyrda stugan och kommer emot mig. Jag får världens varmaste kram och sen bara försvinner hon.

mamma_03 Ett tag trodde jag att det var något inbillat, en dröm eller vad som helst. Men det som gör att jag tror på att hon faktiskt var där och ville lugna mig, är att min syster berättar samma historia. Hon var på ett helt annat håll i Sverige och mamma hade även kommit till henne och givit henne en kram. Detta gör att jag inte kan bortse från att vi på något sätt fortsätter att existera.

mamma_04 Det jag tänker på idag när det gått så lång tid är därför var är mamma idag? Hur mår hon och vad gör hon? Jag har under dessa år, förutom denna händelse, fått kontakt med henne en gång genom en nätvän för några år sedan.

Den nätvännen berättade saker för mig som är så personliga och detaljerade att jag faktiskt tror på att mamma besökte henne.

Ibland så tänker jag på vårt medvetande och vad som händer med det efter det att vi lämnat vårt skal. Jag tror ju som sagt, att den lever vidare, men jag förstår inte riktigt hur mycket av den personlighet som var mamma som hänger med sen man lämnat sitt skal. Där är jag osäker på vad jag egentligen tycker. Går man upp i något stort gemensamt medvetande eller finns det en uns av mamma kvar någonstans? Har hon gått ner igen i ett annat skal?

Var är mamma?

mamma_05

Bild 1: Julen 1977, bild 2 semester 1976, bild 3 semester 1977, bild 4 morfars begravning 1979, bild 5 morfars och mammas grav.

4 svar till “Var är mamma?”

  1. Ninde: Från början så hade jag ingen tro eller något jag tröstade mig med, men när detta med min mamma hände så började någonting växa inom mig… idag tror jag inte, idag vet jag…(;-)

    Ankan: Varför får vissa budskap och en del andra inga alls? Vad handlar det om egentligen? Jag har ju inte fått budskap från andra utan bara från min mor om man nu inte skall prata om budskap från en seans…

    Hosanna: Jag tror att vi inte kan ta in allt. Det går bara inte.

  2. Jag är glad att du har frid och har tankar kring din mor som tröstar. Själv har jag inte upplevt något liknande när mina käraste, närmaste har dött. Tyvärr!

  3. Har som de flesta inga svar. Men tror också att vi som all annan enrgi omvandlas och går vidare i en annan form. Den tanken känns trösterik när man mist någon nära..

Kommentarsfunktionen är stängd.