astrid_100Idag skulle Astrid Lindgren ha fyllt 100 år!

Hon var en fantastiskt sagotant, det går liksom inte att komma runt det. Hennes figurer håller och kommer nog alltid att finnas centralt i många barns liv.

Min favorit var Emil. Gillade hans hyss och den halvgalna pappan som hela tiden sprang omkring gormandes.

Jag tycker inte det känns som om det var så länge sedan hon levde och var med och påverkade på sitt alldeles speciella sätt. Men faktum är att det är snart 6 år sedan hon dog…

Min farsa pratade några gånger med henne på telefon när han hade dyngat till. Hon var tålmodig och lyssnade och jag tror att jag har åtminstone tre signerade barnböcker tack vara farsan. Vi skämdes men han propsade på att ringa och idag känns det ju kul att ha böckerna.

Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta och Mio min mio tror jag står i någon kartong i källaren. Jag kanske skall ta upp dem nu när jag själv har full kontroll på vad som skall stå framme i huset? (;-)

Astrid Lindgren kan inte överskattas. Hennes sagor har berört många barn över hela världen under många år. Hon skall firas och uppmärksammas på sin 100-årsdag och denna lilla post är mitt bidrag.