Att verkligheten har överträffat dikten ett flertal gånger för mig den senaste tiden är ingen överdrift. Det har hänt saker som säkert kommer ta år för mig att förstå och begripa fullt ut. Ibland känns livet väldigt surrealistiskt och märkligt, som om jag står utanför mig själv och beskådar det som sker. Jag är med men ändå inte… blev det flummigt nu? (;-)

Idag var det dags igen för en märklig grej, igen!
Jag och exet har ju precis skrivit ett avtal gällande huset och det lån jag tagit. Detta för att jag skall kunna bo kvar i lugn och ro så att jag under 2008 kan söka en egen bostad som jag verkligen vill bo i. Bläcket från underskrifterna har knappt hunnit torkat förrän det dyker upp en bostadsrätt som är perfekt för mig! Märklig känsla att den kommer just nu efter all oro och ångest. Nu när jag detaljstuderat allt om stället så kan jag bara konstatera att det är perfekt för mig och de behov jag har.

Det finns ett område i vår by som jag verkligen vill bo i. Ett område där jag trodde att jag inte skulle hitta någonting eftersom utbudet är starkt begränsat. Tror ni inte att denna bostadsrätt ligger precis där?! Insatsen är ok och månadshyran likaså. Köket är fantastiskt och bostadsrätten har tre sovrum, ett ljust vardagsrum, ett arbetsrum och ett stort förråd samt två uteplatser. Perfekt! Det går säkert att hitta en sängplats åt mig någonstans så att mina änglar får egna rum. Så nu helt plötsligt så kom det en möjlighet även för mig att hitta ett boende jag vill ha och jag kommer helt förutsättningslöst att titta på bostadsrätten och se om känslan också finns där.

Jag har anmält intresse till mäklaren och visning är den 30/9. Först efter det så får vi se hur jag gör. Kanske, kanske så slår jag till och är med i den troliga budgivning som är så vanlig nuförtiden. En liten bit tror jag nog att jag kan hänga med(;-)

För skulle jag vilja ha detta så förändras ju allt igen. Om jag nu får bostadsrätten vill säga. Vår kära mäklare kopplas då åter in för att snabbt sälja huset… men vi får se… det häftiga är bara att stället ligger exakt där jag vill bo. Visst är det märkligt och lite spännande? Faller jag för detta så berättar jag givetvis mer senare, efter det att jag varit på visningen… ….jag börjar få ett hopp jag med inom mig, om en ljus framtid och om ett drägligt liv tillsammans med mina barn.

Precis när jag hade tryckt på skickaknappen gällande denna post så berättar lilltjejen att hennes bästa vän bor på samma gata och hon tjatar nu om att jag skall bjuda på huset. Lilltjejen som har haft jobbigast av alla barn i denna separation… …tala om att få tecken… …tala om att jag som pappa blir glad inombords.