Helvetet på jorden

För många år sedan så skrev jag om detta. Det minns jag, men idag känns det texten lite väl banal så jag totar ihop en ny.

 Helvetet är på jorden. Det finns inget annat helvete. Det är här allt händer oavsett vad vi tycker om det och vilket perspektiv vi orkar med att välja. Ibland undrar jag faktiskt hur mycket val vi har. Om vi inte bara kastas ner för att vi är sturska och kaxiga på ”Andra sidan”. Vi tar på oss en alltför står uppgift och dör en för tidig död.

Jag försöker ofta tänka mig livet som något tillfälligt, något som bara är en gång. Att vi lever en gång och sedan så är det bra. Men den tanken har aldrig fungerat för mig. Den går inte att få in i min skalle. För jag kan inte på mitt taffliga och lekmannamässiga tänkande förstå hur empati och känslor går att ta död på. Kan man ta död på ett leende, en känsla av lycka eller om man är svartsjuk?

Helvetet är på jorden. Varken mer eller mindre. Här väljer vi de tunga känslorna och upplevelserna. Frivilligt eller ej, men så tror jag att det är. Sen vilar vi emellan ett tag och vissa går ner igen. Varför vet jag inte riktigt, men kanske saknas det någon upplevelse eller känsla i det stora sammantagna medvetandet just på den kanten?

Helvetet på jorden. Det är här och det är nu.

2 svar till “Helvetet på jorden”

 1. jag tror oxå så. att helvetet är på jorden…
  Det är omöjligt för mig att tänka att gud skulle slänga de han älskar till ett brinnande helvete. Därför tror jg att ehlvetet är på jorden. och vad är helvetet på jorden? Jo, när vi gör dåliga saker så mår vi dåligt. Dåliga saker för med sig dåliga saker. det lbir en ond cirkel.. och den onda cirkel kallas helvetet.

 2. Ja.Jorden är Helvetet.Den dagen man slipper allt lidande,alla bekymmer, all oro,alla frestelser som man frestas med varje dag,olagliga eller lagliga frestelser och är död måste allt vara frid.
  Det finns inget annat helvete än Jorden.Så vad är meningen då med livet?
  Jo,det gäller att ha utfört tillräckligt många goda gärningar(man behöver ej vara religös) i livet innan man dör så man inte blir sänd tillbaka till Jorden för att genomgå allt igen.
  Visst händer det bra saker på Jorden men allt är ändå hopplöst.
  citat:Det finns bra dagar i helvetet också.

Kommentarsfunktionen är stängd.