Maja har varit hos mig i 1 år nu!

Den 21 juli 2015 så flyttade Maja till mig och yngsta sonen.

Idag är hon över ett år och så här lever livet med henne just nu:

Maja 2016-07-20

Hon är ett ljus. Tänk vilket bra beslut vi tog förra sommaren. Nu ett år senare är jag väldigt tacksam för att hon kom till oss.

Maja 2016-07-20
Maja 2016-07-20
Maja 2016-07-20

Hon lyser upp och finns där när mörkret försöker ta över. Den 21 juli 2015 kom hon alltså till familjen och hon är med mig stora delar av dagen när jag är hemma. När Maja kom vilade bloggen, så jag har ingen post om den dagen när hon kom, men här kan ni se hur underverket såg ut för ungefär ett år sedan:

Maja juli 2015

En film blev det i alla fall den dagen hon kom (som äldsta dottern fixat till på ett härligt sätt):

Maja är med mig hela tiden. Felix är ute i långa perioder under sommarhalvåret och Maxi ligger ofta på baksidan och slappar. De är också en del av min familj, utan tvekan men Majsan är liksom med mig jämt när jag är hemma. Så fint att ha henne där.

Maja är allt mer tillgiven och mysig att ha omkring sig. Hon älskar att busa på kvällen när jag ska sova och i det har vi numera en liten rutin där jag bara måste busa med henne. Annars får jag inte sova (;-), det behöver inte vara länge men en liten stund.

På morgonen är det hon som väcker mig. Ibland blir jag lite irriterad men för det mesta är det bara mysigt att ha en jamande Majsan omkring sig som vill ha frukost. Jag erkänner också att jag skämmer bort henne emellanåt, det går liksom inte låta bli att sticka till henne en liten skink- eller ostbit då och då. Hon är ju så fin och tittar på mig med sina fina ögon…

Maja trivs på flera platser i huset. Hon sover ibland på fönsterbrädan i köket, ibland i fåtöljen i vardagsrummet och numera också i den lilla rosa “sängen” som hon fick av mig när hon kom hit. Idag för ett år sedan!

En katt kan man inte tvinga sig på. De kommer när de själva vill och deras kärlek förtjänar man. Den är inte given och de går sin egen väg. Det är detta jag älskar med katter.

Det är lättare att umgås med katter än med människor. Det blir aldrig något tjafs med en katt…

Ikväll blir det firande för Majsan! Lite finare käk än vanligt. Hoppas att det blir många fler jubileer och år som Maja är i huset.