Prince är död
Prince Roger Nelson  7 juni 1958 – 21 april 2016

Prince Roger Nelson mer känd som Prince är död. Minst lika överraskade som när David Bowie lämnade oss den 10 januari i år, var det när beskedet kom strax före kl 19.00 idag svensk tid.

Rubrikerna och reaktionerna är stora runtom i världen. Det förstår jag eftersom han var en av de stora med mer än 100 miljoner sålda skivor.

När jag tänker tillbaka på Prince så är det Little Red Corvette (1983), When doves Cry, Lets go crazy och Purple Rain (1984), Kiss (1986) och Cream samt Diamonds & Pearls (1991) som jag gillade bäst. Plattan från 1984 hade jag även på vinyl och den spelades flitigt i mitt hem.

Prince var en renlevnadsmänniska och lite excentrisk av sig om du frågar mig. Han ville ett tag bara kalla sig för “The Symbol” t ex och han har hårdnackat vägrat att släppa sin musik, både på YouTube och Spotify. Kanske kan man kalla det för integritet också, jag vet inte?

Prince är död

Att han bara blev 57 år skapar redan spekulationer som jag inte tänker vara en del utav, men att det var en influensa som tog hans liv, det tycker jag låter mycket konstigt, just för att han levde på det sätt som han gjort under hela sitt liv.

Vila i frid, Prince!