Kaffebryggarfail & LCHF-snack

Först så kokades vatten, sen monterades en grunka bort för att det heta vattnet skulle kunna hällas i. Det gick inte att hälla i för mycket på en gång eftersom det då skulle svämma över.

Min kaffebryggare dog i morse. Utan pardon. Inga återupplivningsförsök lyckades, så det blev att göra kaffe på gammalt hederligt vis, i alla fall delvis eftersom den trasiga bryggaren återanvändes som hållare.

2015-01-10 Kaffepåsar
Dessa kommer till användning nu…

Så får det bli ett tag framåt. En ny kaffebryggare, det får jag inte fram hux flux, helt enkelt för att det just nu är lite tomt på kontot. Det funkar ju, även om det blir lite krångligare och tar lite mer av min tid. Min dyrbara tid, som jag gör så mycket med (sic!)

2015-01-10 Tomtar
Tomtar och elefanter hos Anna.

Hade så mycket energi idag att jag tog en promenad till Anna, Johan och Ellet. Blev bjuden på kaffe (;-) och mycket snack blev det kring LCHF-kost eftersom Anna nu ska prova på detta. Det mest spännande blir att se hur hennes diabetes reagerar på LCHF. En del säger si och en del säger så om detta och det bästa är ju att själv prova i praktiken, vilket Anna nu ska göra.

Eldprovet blir ju suget, att inte fuska utan köra LCHF till 100%. Fuskar man, då blir det tvärtom och man går upp i vikt istället. För mig så har jag “töjt” lite på gränserna under julen, men i stort sett så har jag hållit mig till LCHF, vilket har gjort att jag i princip stått stilla under december.

Vi gick sedan tillsammans till den lokala butiken för att inhandla kvällsmaten och lite kvällsgotta. För mig är det naturella nötter och färska hallon som gäller i afton.

Träningen fortsätter i mitt liv. Idag är det en bra dag. Suger in så mycket som det går i mitt medvetande och spar det till de andra dagarna, de dagar som jag vet kommer, men som jag inte tar ut i förskott numera.

Andas djupt och var här och nu. Tjatgubbe, jag vet… men det är viktigt!

9 thoughts on “Kaffebryggarfail & LCHF-snack

 1. Kim Milrell da Costa

  Tror banne mig att jag ska börja med LCHF igen, nu när året är nytt.
  Körde ju för ett par år sedan och det gick bra, men det blev trixigt med tanke på att min dåvarande make inte var så sugen…

 2. Agneta

  Ha ha, nej det är klart att det går att lösa med varmt vatten och den gamla bryggaren också – förmodligen en smidigare lösning än att böka runt en halvgammal kaffebryggare runt halva Uppland ;-)!
  Men du kan alltid hojta om du ändrar dig.

 3. Jerry Inläggets författare

  Agneta: Hej Agneta och välkommen till min blogg! Det är ok, jag klarar mig fram till löningen. Sådant ”nödläge” är det inte, har i morse värmt vatten och använt den trasiga bryggaren och det fungerar bra. Väldigt vänligt av dig att tänka på en okänd själ på detta viset. Allt gott!

 4. Agneta

  Hejsan, jag trillade in här via Tofflan, och såg ditt ”nödläge” v b kaffebryggare.

  Kan bli lite pyssligt med logistiken, jag har förstått att du inte bor inne i sta’n, men om vi kan lösa den biten så finns en numera arbetslös kaffebryggare i mina föräldrars lägenhet. Inte i närheten av nyskick, men den funkar.

  Du kan maila mig om du är intresserad av att överta den, så försöker vi lösa det praktiska.

  /Agneta

 5. Tofflan

  Jag har ju tyvärr ingen gammal på lager, heller. De går sönder efter ett tag och då slänger man dem ju. Det enda jag har sparat är delar till perkolator och det är du inte hjälpt av.

  Kram!

 6. Jerry Inläggets författare

  Tofflan: Ja, jag drack en extra kopp.. (;-) så att jag klarar mig.. ny bryggare blir det först vid löning.

  Jag ska kolla. Kram till dig!

 7. Tofflan

  Vilken tur att det fanns kaffe i närheten! 😉 Bra byte – långkalsong – kaffe, förresten.

  Hörru, jag skulle vilja ha din åsikt på min film om upplevelsen med mitt ljus idag. Vid tillfälle kan du väl kika in på min blogg och kolla filmen (den är bara en minut eller så).

  Ha en fin lördagskväll! Vi ses bland stjärnorna! 😉

Kommentarer inaktiverade.