Först kokades vatten, sen monterades en grunka bort för att det heta vattnet skulle kunna hällas i. Det gick inte att hälla i för mycket på en gång eftersom det då skulle svämma över.

Min kaffebryggare dog i morse. Utan pardon. Inga återupplivningsförsök lyckades, så det blev att göra kaffe på gammalt hederligt vis, i alla fall delvis eftersom den trasiga bryggaren återanvändes som hållare.

2015-01-10 Kaffepåsar
Dessa kommer till användning nu…

Så får det bli ett tag framåt. En ny kaffebryggare, det får jag inte fram hux flux, helt enkelt för att det just nu är lite tomt på kontot. Det funkar ju, även om det blir lite krångligare och tar lite mer av min tid. Min dyrbara tid, som jag gör så mycket med (sic!)

2015-01-10 Tomtar
Tomtar och elefanter hos A.

Hade så mycket energi idag att jag tog en promenad till A och familjen. Blev bjuden på kaffe (;-) och mycket snack blev det kring LCHF-kost eftersom A nu ska prova på detta. Det mest spännande blir att se hur hennes diabetes reagerar på LCHF. En del säger si och en del säger så om detta och det bästa är ju att själv prova i praktiken, vilket A nu ska göra.

Eldprovet blir ju suget, att inte fuska utan köra LCHF till 100%. Fuskar man, då blir det tvärtom och man går upp i vikt istället. För mig så har jag “töjt” lite på gränserna under julen, men i stort sett så har jag hållit mig till LCHF, vilket har gjort att jag i princip stått stilla under december.

Vi gick sedan tillsammans till den lokala butiken för att inhandla kvällsmaten och lite kvällsgotta. För mig är det naturella nötter och färska hallon som gäller i afton.

Träningen fortsätter i mitt liv. Idag är det en bra dag. Suger in så mycket som det går i mitt medvetande och spar det till de andra dagarna, de dagar som jag vet kommer, men som jag inte tar ut i förskott numera.

Andas djupt och var här och nu. Tjatgubbe, jag vet… men det är viktigt!