2014-10-31 Halloween

Detta är det närmaste ett Halloween-firande som jag kommer. Grabben sover över hos en kompis och där ska det, om jag fattat saken rätt, firas rejält med dräkter och allt. Äldsta dottern ska på Halloween-fest ikväll, det vet jag och vad yngsta dottern gör uppe i Hälsingland, det vet jag inte heller, men de kanske också firar lite?

31 oktober är ju den dagen man ska fira Halloween (Allhelgonaafton). Det har jag skrivit om tidigare på bloggen och Alla Helgons dag infaller i år exakt på samma dag som Allahelgonadagen som alltid är den 1 november. Normalt sätt så tänder man ljus på lördagen, alltså Alla Helgons dag, men vissa kör båda dagarna. Det är inte lätt inte detta…

Bönewebben

Svenska kyrkan drar ikväll igång en intressant grej. Du kan under helgen och en tid framåt själv tända ett virtuellt ljus på en av fyra utvalda kyrkogårdar. Sen kan du se ditt ljus tändas i ett av träden med hjälp av en webbkamera. Kul initiativ tycker jag.

I morse så visste jag att det skulle bli en del att göra på jobbet. Det är mycket webbande och jag satt med det hela dagen i princip. Ett avbrott hade jag och det var när jag och Malin bjöd Lina på lunch. Hon gjorde sin sista dag och det kändes vemodigt. Tråkigt eftersom hon kommit in så fint i vårt lilla arbetslag.

På eftermiddagen fick jag ett glatt besked. Äldsta dottern hade klarat sin första tenta och det betyder mycket för henne. Jag blir så glad och stolt över att det går så bra för henne med studierna.

Yngsta dottern har hittat en fristad eller vad man ska kalla det hos vänner uppe i Hälsingland. Hon verkar stortrivas och har nu varit uppe hos kompisarna två vändor. Vi får väl se när hon kommer hem till sin gamla och längtade pappa? Men hon behövde verkligen ett andningshål för att komma vidare efter tuffa saker som hon varit med om.

Nu gör jag helg och laddar inför grabbens hemkomst i morgon. Sen vet jag att nästa vecka blir väldigt intressant, av många olika anledningar. Nyfikenheten, den är viktig att behålla!