2014-09-29

Det var ganska nedslående att gå till doktorn idag. Vetskapen om att den troliga orsaken till gikten just är min kostomläggning, det gör mig uppgiven och less.

För när jag äntligen hittar någonting som jag klarar av, något som fungerar för mig, då utlöses andra kroppsliga problem.

Måste nu nog andas lite och tänka ut en strategi för att inte tappa allt.

Det är just proteinerna som är det stora problemet, inte fettet. Det fick jag bekräftat. Men som sagt, jag måste smälta detta lite nu.

En timme och 10 minuter fick jag vänta. Jourtid. Hade jag bokat på vanligt sätt så hade jag inte fått någon tid före den 15 oktober, så det vara att sitta ner och vänta.

Läkaren skrev ut en starkare variant av diklofenak åt mig samt en medicin som ska göra att magen inte ska påverkas negativt av detta. Sen fick jag en medicin som jag ska börja med efter att detta giktskov försvunnit. Med risk att det blossar upp igen, för att sedan bli bra. Allt enligt husläkaren.

Försökte förklara hur gången varit, men kände någonstans att hon inte gillade mitt val av LCHF särskilt väl. I mitt stilla sinne så tänker jag att det är väl bättre än hur det var förr, med socker, alkohol och sådant fett som inte alls var bra för mig. Men det är liksom aldrig riktigt bra… …alltid är det något.

Det är helt enkelt så att jag måste bita ihop nu. Köra på de nya mediciner jag fått och hoppas på det bästa. Det sätter sig på psyket att gå omkring såhär som jag nu gjort i nästan 14 dagar.

När det gäller LCHF så ska jag försöka att modifiera intaget än mer. Mindre proteiner helt enkelt. Sluta, det kan jag bara inte för då är jag livrädd för att det blir snacks, socker, chokladbitar och en massa onyttigt. Jag måste liksom ha den här mallen nu och följa den för att inte tappa taget helt. Så fungerar jag…