2013-11-18

Var helt säker på att få ett jobbigt besked hos min husläkare idag. Många parametrar har pekat åt ett håll och att få någon form av behandling eller kraftiga direktiv på hur jag måste lägga om saker och ting i mitt liv. Mitt mående har inte varit så bra rent kroppsligt den sista tiden.

Husläkaren, som jag nu haft ett tag, tog mig med in i behandlingsrummet och berättade något förvånat att ALLA mina värden nu såg bra ut. Bra ut? Alla?!!

Helt plötsligt kändes det som hon menade. Hon tyckte själv att det var förvånande men givetvis väldigt positivt. Själv så satt jag där ganska paff, men den första tanke som kom till mig var att jag fått en ny chans! Jag får en ny chans att förändra saker och ting!

Blev riktigt rörd när jag tänkte på resultatet och det husläkaren sen sa till mig. Vi diskuterade lite vad orsaken kunde vara och att jag inte längre nyttjar alkohol sedan flera månader kunde vara en positiv sak, men inte hela sanningen till att värdena helt plötsligt blivit så bra gällande både kolesterol och blodet. Men visst påverkar det positivt, inget snack om den saken.

Hon hade ingen riktigt bra förklaring helt enkelt.

Det känns verkligen som om jag fått en ny chans och jag är så tacksam för detta! Min oro innan förvandlades efteråt till positiv energi vilket resulterade i att jag cyklade lite mer än vad som var tanken idag. (-;) För nu har jag valet i mina händer, jag har chansen att påverka detta på ett positivt sätt. Ja, jag trodde nog lite innan att det var kört och att jag inte kunde vända det negativa, men tala om glädje när jag fick helt andra resultat än de väntade! Kanske helgalet att resonera på det sättet innan eftersom jag givetvis ändå skulle försöka göra någonting, även om jag först kanske skulle blivit nedstämd och ledsen.

Nu blev det liksom inte alls så, utan jag fick en redig kick av detta att, trots mitt mående, så är det inte kroppen det är fel på… utan det är mina tankar och min oro som återigen spelat mig ett spratt. Jag som trodde mig ha hyfsad kontroll på allt sådant, men se det verkar vara ett livslångt lärande att få ihop knopp och kropp!

Vi diskuterade en hel del hur jag nu ska kunna gå ner i vikt på ett lugnt och sansat sätt. Vi kom fram till att jag ska komma tillbaka och träffa en dietist för att lägga upp en plan så att vikten minskar istället för att öka. Det kändes bra och nu var det väl sjuttsingen om inte även jag ska krympa lite. Ett önskemål jag hade var att de skulle väga mig varje gång jag kom dit, just för att få lite press att få ner siffrorna inför varje besök. Den typen av morötter gillar jag.

Bra service och människor som bryr sig om en. Mången tack och mycket tacksamhet inom mig just nu.