2013-10-10
Vädret ger mig ingen energi, däremot mitt jobb.

Åhh, vad jag har haft energi idag. Att få ägna sig åt att webba en hel dag, då stiger min kreativitet och lusta direkt. För mig har det varit lite för mycket resor, möten och teori den senaste tiden, så att bara få vara helt praktiskt en hel dag, det gjorde gott för mig.

Det är ju så att när man börjar med att gå igenom webben så blir det ju oftast som så att man hittar än mer och så blir det många sidor att hålla i skallen och ändringar att fixa. Men jag gillar det! Det är för mig utmanande och roligt. Sen att det strulade lite med en högtalare hos en, det gjorde liksom inget. Det blev ett lagom avbrott i webbgrottandet. Hoppas att morgondagen också ger tid till webben.

För det är ju så i mitt jobb att det ibland kommer oväntade saker som kan ta lång tid. En dag kan bli helt annorlunda, mot vad jag tänkt innan. Visst, jag är van vid att jobba på det sättet, men som idag, när det blir precis som jag vill, då får jag en otrolig energi och lust. För de dagarna är inte så vanliga. Försöker ju numera att ha fredagen som en uppsamlingsdag, då jag verkligen går igenom nuläge och liksom försöker göra avslut eller åtminstone sortera upp ärenden inför helgen. Ibland så går det och ibland så hinner jag inte alls med det… det akuta kommer liksom alltid i första hand.

2013-10-10
Sorglig syn utomhus just nu. Men i det inre går det åt andra hållet.

Faktiskt så tror jag att mitt sätt att kunna fokusera har förändrats sedan tidigare. För jag skulle kunna gå ner mig i de mörka moln som finns där som jag varit så bra på, men jag vägrar att låta sådant regera över mig och mitt liv idag. Jag ignorerar inte problemen, inte alls, men jag låter inte de ta över allt och få mig förlamad. Så har det varit i perioder tidigare och jag har liksom fastnat i offerroller. Kanske lite av att bita ihop lite mer istället för att bryta ihop.

För saker är ibland väldigt jobbiga och jag undrar många gånger hur det ska gå med vissa saker. Men vem hjälper det om jag som person bara ser hindren och inte det positiva? Det är ju det positiva som gör att jag pallar med. De små kornen av hopp.

Negativitet, grinighet och ren dumhet orkar jag bara inte med längre!