Idag fick jag till det. Tycker jag. Ett egenhändig ihopknopat recept på en köttfärssås som smakade riktigt gott. Blandade och hade mig till och nu ska den som vågar testa detta goda få mitt recept. Givetvis så måste den ju heta Ungkarlsmoja a la Jerkbuzz.

Mycket är känsla och måtten är höftade på sina håll. Men det är ju bara att testa och försöka själv. Det är sällan en köttfärsmoja blir helt oätlig.

2013-07-27

Minst 500 gram köttfärs
1 burk vita bönor
1 liten burk med skivade champinjoner
5 babyplommon på kvist (jag tog San Mazzo)

Som garnering så använde jag mig av Felix vitlökssås på flaska samt Piri Piri Sauce gogrilla garlic. Detta var nog hemligheten till att det blev så gott. Våga dra på lite med dessa såser… det blir mumma!
Salt och svartpeppar

Stek upp köttfärsen, tillsätt de avrunna champinjonerna och sedan de vita bönorna. Skiva babyplommonen och lägg i pannan. Sen är det känsla som gäller när man tillsätter vitlökssåsen och Piri Piri. Jag var ganska generös med detta och drog på lite. Testa dig fram!
Toppa med salt och svartpeppar.

Till detta så hade jag vanlig hederlig spaghetti. Det blev så gott…

2013-07-27