Ett samhälle där ALLA accepterar varandra, oavsett olikheter, och där ens egna val inte påverkar människorna omkring, det är mitt drömsamhälle. Där varje vuxen individ kan göra sina egna val utan att det påverkar någon annan negativt, det måste ju varje vettig och sund människa sträva efter? Eller?

Utopi? En liberals naiva tokigheter?

Jag struntar uppriktigt i vad du tror på. Jag struntar vilken hudfärg du har och vem du vill leva med. Så har det alltid varit i mitt liv, jag ser inte skillnad på människor. Jag har inte ens förmågan att förstå att kärleken kan vara begränsad. Så har det alltid varit för mig. Kärlek är ALLTID av godo när det sker mellan två människor där båda är med på det.

Religion är bra så länge den inte härskar över individens egen vilja. Religioner som förtrycker och manar till underkastelse avskyr jag. Att både prata och skriva om det har sitt pris. Det kostar på att försöka se hela bilden. Religion får aldrig bli överordnat rättsstatens principer om alla människors lika värde. Tar religionen över så är vi illa ute.

Att bara att välja att se vissa saker beroende på vilken politisk åskådning man har gör mig vred. Att inte ens kunna ändra uppfattning enbart utifrån ideologiska perspektiv är korkat. Ja, det är inte ens trovärdigt i mina ögon. Att blint tro på en lösning, även om andra alternativ föreslås, det är i min värld respektlöst och jag måste säga… att det är mer förekommande från vänstersidan att jag möts av hån och direkt hat, än från högersidan.. vad vill det säga?

Det som frankt pratar om solidaritet, broderskap och allas lika värde, de är de som hugger hårdast mot de som inte tycker som dem. Varför? Logiskt? Jag har otaliga exempel på att vänstersidan inte kan ta en debatt och direkt stämplar en som rasist och jag vet inte vad. Varför? Logiskt?

För vill man se HELA bilden av det samhälle man lever i, så kan man inte vara annat än liberal. Det är min syn, även om jag vet att det i specifika fall kan medföra problem. Men för mig är en liberal att se samhället med öppna ögon, att inte fördöma någon på förhand och att verkligen försöka se till alla människors olika behov. Men en liberal är också (till skillnad från vänstern) någon som vågar tar upp problem och det som skaver oavsett vart det visar sig i samhället. En liberal är i min värld någon som vill väl och någon som ser ALLA sidor!

Det är ju fult att vara liberal enligt vissa. Man kan inte bestämma sig, man är mjäkig och jag vet inte allt… men jag måste säga att för mig att vara liberal, det är att vara modig! Det behövs fler liberaler i Sverige!