Trots att det är ett avsnitt kvar så dristar jag mig till att utse mina favoriter ur årets upplaga av “Så mycket bättre”.

För mig är Darin kungen i årets upplaga. Han har gjort de bästa tolkningarna rent generellt. Ingen är direkt dåligt tycker jag, men den bästa är En apa som liknar dig. Den är svängig och han sjunger ju så bra även på svenska. Min favorit från honom. Astrologen och Stockholm håller också hög klass och är låtar jag lyssnar på även när programmet inte sänds. I Cant Get You Off My Mind går ju inte heller av för hackor…

Miss Li har gjort flera fina tolkningar. Även om jag ibland kan tycka att hon glider in i samma stil hela tiden så finns det givetvis toppar. Somebody Loves You är ju så charmig och oemotståndlig och blir min etta hos henne.

En del dalar men också några toppar för Magnus Uggla. Har hållit sig ovanligt mycket ifrån “na-na-na”-stilen och marschmusiken även om den slagit igenom lite på en del låtar. Jag och min far är ju väldigt berörande och den är riktigt bra, men jag måste säga att för mig var Har hört om en tjej ett strå vassare. Ryser när jag hör den. Arrangemanget är topp och för mig är det en riktig hit och den Uggla jag gillar bäst!

Måste säga att Sylvia Vrethammar har blivit allt bättre under programseriens gång och jag kan nu mer ta till mig hennes tolkningar som går mer åt jazz och bossahållet. Hon når sin topp i sista programmet med Step Up. Den är riktigt snygg och hon gör om den på sitt sätt och ändå så finns grunden kvar. Svängigt och så sjunger hon ju så sensuellt. Fått oförtjänt mycket skit tycker jag.

Pugh Rogefeldt har känts slarvig och ibland ointresserad när han har tolkat de andras sånger. Det har liksom inte varit något extra, förutom en gång och det var när han sjöng You Could Have It. Munspel, gung och en riktigt svängig tolkning. Men nog är jag lite besviken på honom.

Han har en skör och speciell röst Olle Ljungström. Men när han tolkar de andra så blir det liksom ingenting. Ibland riktigt pinsamt bara. Om du lämnade mig nu är bäst av hans tolkningar.

Måste erkänna att jag har lite svårt för Maja Ivarsson. Hon är lite för mycket av allt så att säga. Dancing the whole way home gör hon dock väldigt bra, vilket är min favorit med henne.

Så mycket bättre är så bra TV-underhållning. Har gillat alla tre omgångarna väldigt mycket och tycker TV4 återigen har lyckats med artisterna. Gillar blandningen och att alla inte sjunger i samma genre. Det är ett stort plus att i samma program kunna se både Sylvia Vrethammar och Darin. Just mixerna är styrkan med programmet och jag hoppas verkligen att det återkommer en fjärde säsong!