2012-11-07

Shoppardagen! Idag skulle det handlas och donas bland annat på Penneys!

River Liffey passerades varje dag.

2012-11-07

The Cake BoutiqueBolton Street. Gillade fasaden (som är ommålad om man kollar deras nätsida) men är inget kakmonster så det var bara ögonen som fick sitt.

Vi gick återigen förbi The Church (och den är gången gick vi in) som alltså är en gammal kyrka som blivit pub och restaurang.

2012-11-07

Utan dubbel-L:en så går Penneys (Primark) under! (;-). Nej då, men nog är det välfyllda kassar och glada miner när shoppingnerven fått sitt.

Vi drogs ånyo mot pinnen, The Spire of Dublin som är navet i centrala Dublin.

2012-11-07

Vi hamnade sedan på O’Connell Street som är en av huvudgatorna. 500 meter lång och faktiskt en av Europas bredaste med sina 49 meter i bredd som mest. Där fanns också ett gäng statyer på gubbar som jag måste erkänna att jag inte kände till, så de hamnade inte på min blogg.

Det mulnade på och ett par stänk kände vi, men inte mer. Ni tror väl att jag är pinngalen men här kommer ytterligare en bild på The Spire of Dublin från Aston Quay. Det är ju från en annan position än tidigare… (;-)

2012-11-07

Tröja som Elvis bar på 50-talet i glasmontern. Vi hamnade på Hard Rock Café. (Till mamma)

1211_dublin3_10

En redig fish & chips på The Copper Alley Bistro som middag. Mycket strips blev det under dessa dagar, vilket kistan mycket väl berättat för mig.

2012-11-07

Ett par tröjor, magneter, smycken, sjalar, ny plånbok, duschdraperi och faktiskt lite julsaker blev shoppingresultatet för mig.

2012-11-07

Bild från hotellfönstret. Eftersom vi var där under lågsäsong så var det ganska lugnt på hotellets pub. Men sista kvällen så träffade vi en irländare som var elektriker och det var så roligt att få prata med honom. Nästan det roligaste på hela resan för att han var så trevlig och vi skrattade en hel del.

Från sista dagen så tog jag få bilder och det är liksom inte så mycket att lägga ut. Vi gick upp tidigt, fixade i ordning oss och tog oss till flygplatsen. Allt gick bra och flygningen hem var inga problem. Kände ibland att det var jobbigt men då kunde jag tänka logiskt och det försvann. Så att flyga grejar jag numera! (;-)

Det är inte rättvist att jämföra Dublin med London, så det gör jag inte mer än konstaterar att jag är glad att vi gjorde den här resan och dubbel-L:en var ett stort stöd genom deras lugn och sätt att agera. Utan dem så skulle jag inte komma ut på det sättet som jag gör nu och för det är jag väldigt tacksam. Vi hade också tur med vädret och slapp regn.

Tack Irland och Dublin för intrycken!