Idag så var nätet igång hela dagen vad jag förstod. Visserligen med lite sirapsanfrätning, men ändå ingenting avbröts utan förvarning. Det kändes bra att gårdagens problem inte upprepades.

Teknikerna som var hos oss jobbade järnet idag. De sprang omkring och installerade och samtidigt så fick de svara på frågor från personalen. De har skött sina arbetsuppgifter galant och ingen skugga ska falla på dem.

Lunchrummet hade blivit det nya “högkvarteret” för installation av datorer som kommer utifrån och för vissa bärbara som trilskats på vägen. De jobbade på bra och jag var lite offside som vanligt, men det blir ju så. De gör ju liksom grundarbetet så att datorn ska ha rätt konfiguration och att allt är installerat som det ska. Det är ju liksom sen som min insats kommer in…

På eftermiddagen så kickade några datorer igång, både stationära och bärbara. Det kändes väldigt bra eftersom jag känner ett stort ansvar för att användarna ska kunna jobba på sina datorer. Små bakslag, som att kunna skicka gamla mejl med gamla inställningar och att de ändå kom fram till det nya, fast det stod old i adressen var något som upptäcktes. Det oroade mig en del, men vad jag förstod så var det bara tillfälligt.

Kapacitetsbrist och ett alltför snabbt införande överlag när det gäller GIP var diskussionsämnet bland flera. Nu vet ju jag inte vad den riktiga anledningen var att det tog så mycket stopp igår, men den slutsatsen låter ju inte alltför otrolig. Men jag är glad idag eftersom det ändå gått framåt. Alltfler kan logga in och använda sin e-post. Alltfler ser både sin hemmakatalog i det nya samt den gemensamma. Av någon anledning så funkade det inte för mig, så jag fick göra det manuellt. Sen har jag inga behörigheter till de system som jag arbetar i och det känns frustrerande. En del vill ha listor gällande olika kurser och jag kan inte ens ge dem antalet anmälda. Men det är anmält som ett eget ärende och jag hoppas på att mitt nya konto snart har samma behörighet som mitt gamla hade.

Krångel med skrivare och centrala program var också sådant som kom fram under dagen och som inte helt är löst hos alla användare.

Men GIP:en går framåt, inte tu tal om det men visst är det märkvärdigt att alla problem händer precis den veckan som min arbetsplats ska gå med?! Att systemen just den veckan inte orkar med och brakar samman? Tillfälligheter tror få på utan som sagt diskussionerna har gått varma om den egentliga anledningen.

Det kändes ändå bra att gå hem i eftermiddag. Trots att det sista jag fick höra efter mig var att nätverket till central ort återigen hade gått ner…