Måste bara uppmärksamma en sådan fantastiskt idrottskvinna, som idag tog farväl av friidrotten.

Carolina Klüft – tack för allt!
Tack för all underhållning genom åren och tack för alla fina stunder du givit oss!


OS-guld i Aten 2004.

I sjukamp så tog hon OS-guld 2004, VM-guld 2003, 2005 och 2007. Till detta kan läggas titlar inomhus och en mängd SM-guld. Vid 22 års ålder blev hon den yngsta friidrottaren någonsin att ha erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer: olympisk, världsmästerskap (inom- och utomhus) samt regional (europamästerskap, inom- och utomhus) i sjukamp.

Frimärke 2012

Hon ville sen pröva att även bli bäst i individuella grenar och hennes satsning på enbart längdhopp och tresteg lyckades inte på samma sätt eftersom skadorna kom och de ville inte ge med sig. Hon har det svenska rekordet i sjukamp med 7032 poäng, vilket även är ett europarekord.

Carolina Klüft har även svenskt rekord i tresteg med 14,29.

Två gånger har hon blivit frimärke, först 2006 och sedan 2012 (framröstad av svenska folket), vilket visar hennes betydelse för vårt land. Det finns som sagt mycket att säga om denna fantastiska idrottskvinna och detta är min lilla hyllning till henne!

Carolina Klüft – tack för allt!