Michael Jackson dog för över tre år sedan. Han var då skuldsatt upp över öronen och ingen var då intresserad av det testamente som han redan 2002 hade skrivit. Ett testamente som ger eventuella inkomster efter hans död till hans mamma Katherine och hans tre barn Prince, Paris och Blanket. Hans syskon nämns inte alls i testamentet.

Idag vet vi ju att efter Jacksons död så har han dragit in miljardbelopp. Det brukar ju bli så att när kändisar dör så ökar deras värde dramatisk och många får en helt ny karriär postumt. Detta har alltså hänt Michael Jackson och idag är hans dödsbo värt över 2 miljarder kronor.

Nu när pengarna rullar in så är helt plötsligt syskonen intresserade och hävdar helt enkelt att testamentet är förfalskat. Syskonen Janet, Rebbie, Tito, Randy och Jermaine Jackson skriver bland annat i ett brev som är sänt till de som idag förvaltar dödsboet John Branca och John McClain:

Er hjärtlösa jakt efter rikedom, kändisskap och makt sker på bekostnad av vår familj.

När jag läser vad Paris Jackson twittrat den senaste tiden så känns det ju som om hon inte riktigt gillar Michaels syskons agerande:

i will defend my beloved family member with all i have , even if it means from other family members.

at this point i dont care what people call me or if they think i’m a bad person… if it means sticking up for my grandmother i will do it.

Tre av Michaels syskon Jackie, La Toya och Marlon samt hans föräldrar har inte undertecknat brevet vilket indikerar att familjen har olika uppfattningar om testamentet från 2002.

Det känns mer som om de fem syskonen nu vill ha en del av kakan när skulderna har försvunnit och pengarna rullar in. Jag hoppas ju att barnen även i fortsättningen är de som får del av hans pengar och inga andra.

Men jakten på Jacksons miljarder lär ju gå vidare i åratal. Pengar kan göra folk tokiga och då spelar det ingen roll om man är släkt eller inte.