Maja Nyblom

Palace Hotell i Hultsfred. Fram till maj 2007 så drevs det av Maja Nyblom. Hon gjorde allt själv och ville inte han någon hjälp alls. Tre dagar innan hon dog så dansade hon såsom hon alltid gjort i sitt liv. Hotellet var även uppbokad för sommaren och hon jobbade alltså ända in i slutet, 95 år gammal.

En dokumentär som jag precis såg på SVT Play följde hennes sista år som hotelldirektör i Hultsfred. Fascinerande själ som inte gav sig utan vill jobba hela sitt liv. Hon gjorde allting själv och tog vid toppar in sina yngre syskon eller som hon sa i filmen, brorsan som bara är 86 år!

En fin film med ett oundvikligt slut. Ingenting varar ju för evigt och för Maja så var det ögonen som tog slut först och det som gjorde det allt svårare för henne att driva hotellet. Men hon gav sig inte för det utan försökte ända in i det sista. Som sagt, fascinerande film att titta på. Titta nu om du är nyfiken eftersom dokumentären ligger tidsbegränsat på SVT Play.