2012-05-31

Jag gick Eriksleden med jobbet. Sex kilometer med min lekamen. Kändes bra.

120531_02

Vårt mål var att nå Frälsarkransens meditationsplats.

2012-05-31

Under hela vandringen så höll sig regnet borta. När vi väl var framme så började det att regna. Mer och mer…

Frälsarkransen (även kallat Livets pärlor) är från början ett gäng pärlor som symboliserar olika saker. Armbandet skapades 1996 av biskop emeritus Martin Lönnebo. 2008 så invigdes en meditationsplats i Gamla Uppsala baserade på dessa pärlor och det var till den platsen som vi vandrade.

Tyvärr så tilltog regnet alltmer så att vi inte kunde bli guidade på meditationsplatsen. Så då blev det ytterligare en liten promenad till Gamla Uppsala kyrka, där det också finns en utställning baserad på dessa pärlor i Frälsarkransen.

120531_06

Jag gillade bäst kärlekspärlorna. Du kan läsa om de olika pärlorna här!

2012-05-31

När guidningen var klar så dröjde jag kvar lite i kyrkan. Gamla Uppsala kyrka betyder en del för mig. Alla mina tre barn är döpta här och det var här jag gifte mig en gång i tiden. Tyvärr så kunde jag inte hålla de löften jag väl gav i kyrkan den dagen i juni för snart 19 år sedan.

Jag har många fina minnen från denna plats.

Ett skrin uppsatt på väggen i kyrkan.

2012-05-31

Oftast så finns det ju bra energier i kyrkor överlag, men i just Gamla Uppsala kyrka så har jag alltid känt lite extra fina energier. Det är vilsamt att vistas därinne. Tyvärr så är jag där alltför sällan.

Vi fikade sedan tillsammans och sen var jag tvungen att åka hem till min son. De andra fortsatte dock till jobbet för en gemensam middag.