Du och jag andas. Vi har samma kropp. Vi är födda till den här världen. Oavsett om vi bor i Afrika, Asien eller i min lilla förort. Vad tror ni syftet är med allt detta? Allvarligt..?

Många är påverkade av böcker som de på fullaste allvar tror är ledstjärnan i deras eget liv. De tänker ingenting själva utan tittar bara i sin bok. De leds av tankar som inte funkar i dagens värld. De vill säga till mig och dig vad som är rätt och fel. De tänker inte själva utan tror på fullaste allvar att de är födda till denna värld med en hjärna som inte ska tänka själv. Boken ska tänka åt dem…

Muslim, kristen, jude eller vad? Jag läser dagarna i enda om de som vet bäst. De som hela tiden anklagar de andra för att inte ha “rätt tro”… vem vill de övertyga? De redan frälsta, eller? Noll förståelse för andra sidan och det gör mig ledsen och nedstämd. Anklagelser hit och dit utan reflektioner.

Varför kan inte människan klä av sig så pass och titta på sig själv och andra och begripa vad det handlar om!? Dessa ständiga krig, både fysiskt och psykiskt, leder alltid bara till kortsiktiga vinster. För i längden så mår ingen bra av krig, av att välja sida och att hata den avbild som är exakt lika som man själv är. För vi är lika och syftet är inte att kriga på det sätt som vi gör idag… det är min fulla övertygelse..

Vem skapar allt detta? Vem vill ha krig?
Makthungriga män (ja, tyvärr så är det män) som tror att rädsla och förtryck är framgången till att få sin vilja fram. Visst, så kan det vara för stunden, men sen? När vapnen är nedlagda och åren går, vem är vinnaren? Vem vann på att döda och få sin vilja fram? Ge mig exempel i historien på detta och svaret är noll. Ingen! Ingen vinner respekt och förtroende på vapen och krig. Ingen.

nelsonmandela

Nelson Mandela. Han är stor, han är ett undantag i detta jag pratar om. Nelson Mandela, vilken stor själ! Han vände verkligen andra kinden till och förlät sina förtryckare. Han gjorde någonting som är unikt i historien och för det högaktar jag honom. Han är en stor själ och skulle fler göra som han gjort så skulle vår planet vara ett fint ställe att leva på. Jag högaktar verkligen Nelson Mandela!

Glöm aldrig att allt utgår från dig själv! Din känsla och ditt berättigande att leva. Strunta i boken och tänk själv. Du är fri som individ just för att du föds till jorden. Glöm aldrig det! Låt ingen annan bestämma över dig och dina val!

Våga vara fri!