Att läsa ledaren FN:s förenta homohatare gör att jag får ont i magen. Att hatet och homofobin är så medveten och målinriktad i så många länder gör mig ledsen. Det är mig de vill ta livet av, mig de vill tortera och mig de inte ser som en människa. Den vetskapen är förfärlig år 2012.

Förenta nationerna (FN) har sedan 1945 arbetat för mänskliga rättigheter. 2008 så räknades även vi in och en resolution föreslogs då men den ligger fortfarande kvar i skrivbordslådan. 57 länder vill inte skriva på eftersom de anser att sexuell läggning inte är en mänsklig rättighet, utan något som varje land får hantera precis hur de vill. 57 länder!

Det sorgliga är att denna homofientliga pakt nästan uteslutande består av länder från arabiska och afrikanska stater. I dessa länder är det straffbart att älska den man vill och i ett fåtal av dem så tar de livet av en om man får känslor för någon av samma kön. Förfärligt år 2012!

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon har vid ett flertal gånger tagit upp frågan bland dessa länder utan framgång. I januari så träffades Afrikanska Unionen för ett möte där han återigen försökte förmå dem att acceptera att kärleken inte har några könsgränser.

Ban Ki-Moon Vet ni vad som händer då?

Jo, företrädare för ett flertal av dessa homofobiska länder går då helt sonika ut ur lokalen när generalsekreteraren pratar om detta. Det vänder sig i magen på mig av obehagliga känslor. Jag kan inte förstå motståndet. De betraktar homoförtrycket som en kulturell och religiös rättighet, och protesterna mot det som imperialism. Längre verkar inte deras förståelse gå, mot den enskilda individen, mot den som längtar och förnekar sig själv för att passa in. Som i vissa fall tar sitt liv för att ingen förstår eller finns där när det gör som ondast att inte få vara den man är.

I vintras så diskuterade FN:s generalförsamling en protest mot det dödliga våldet gällande ett antal utsatt grupper i världen. Alliansen av homohatare lyckades tillsammans stryka bort HBT-personer från den listan. Ett stor antal länder anser alltså att fördömanden av mord på HBT-personer är en alltför liberal väg att gå. Det kryper i mig hur iskalla de är mot sådana som mig. Jag är evigt tacksam för att jag är född i Sverige när jag får ta del av sådana här ord.

Man kan säga mycket om FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon och att han är flat i många frågor, men just i denna så är han väldigt tydlig med att människor runtom i världen ska ha rätt till sin sexualitet. Han vägrar att kompromissa i den frågan och det hedrar honom oerhört.

Bland annat Saudiarabien och Sudan vill kunna fortsätta att avrätta homosexuella, enbart för deras sexuella läggning. Det är förfärligt och jag får en klump i magen. Tänker på de stackars människor som lever i de länderna och som för alltid måste vara tysta om vem de egentligen är. För yppar de något till någon så kan de få plikta med sitt liv för att de har förmågan att älska alla människor. Förfärligt, år 2012!

Avslutar med denna film. Önskar så att representanter för dessa länder också såg den och begrep att vi ALLA är människor med olika känslor. All kärlek är av godo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läs även
andra bloggares åsikter om Förenta nationerna, homofobi, Ban Ki-Moon, hbt, homosexuell, FN, politik, intressant?