London 2012

Så var vi då hemma igen från London. Det var en mycket lyckad resa med många promenader, mycket god mat och härligt umgänge. Vill ju inte att det skulle ta slut… 9-12 februari känns ändå ganska bra eftersom det var intensivt.

Marble Arch

Via Heatrow Express och fina Paddington station tog vi oss mot Marble Arch där hotellet skulle ligga. Flygningen gick bra.

The Rose Court Hotel

The Rose Court Hotel var helt ok. Trevlig personal.

Detalj inne från hotellet.

Både under torsdagen och fredagen så åkte vi Big Bus Tours. Vi åkte bland annat förbi Kensington, Notting Hill, Royal Albert Hall och Kensington Palace där Lady Di bodde.

Harrods

Vi åkte även förbi Harrods.

Det kanske är svårt att se men på torsdagskvällen så snöade det i London.

Lite snö fastnade i alla fall.

Ett snöigt Hyde Park

På fredagen så firades ett födelsedagsbarn. Vi skulle ta oss åt ett helt annat håll med turistbussen.

Vi passerade kända byggnader av alla de sorter. Jag blandar ihop dem alla, men vet att det var Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Charing Cross, Westminister m.m.

1202_london12

Nelson Column

Tower Bridge

The London Dungeon – som vi inte gick in i… (;-)

Det stora målet var att gå i Towern. Det var en upplevelse.

1202_london19

The Crown Jewels fick man inte ta bilder på och det var vakter överallt. Så för att se några av dem kolla här!

Sen blev det Themsen! Jättekul att åka båt där.

Tog massor av bilder på fina Big Ben, men inte många blev bra.

Sen gick vi tillbaka längst hela S:t James Park, förbi Buckingham Palace och till ett busstopp som skulle ta oss till hotellet. Under vägen så finns denna lilla polisstation.

Här blev det en liten blunder på kvällen eftersom vi inte hittade till The Maze, där vi skulle äta. Så det blev en annan italiensk restaurang som inte heller gick av för hackor. Gott gott…

Primark var populärt. Där var vi några svängar för att handla billigt. På lördagen så glömde jag kameran när vi var ute och gick på dagen. Inte bra så av det finns det inga bilder. (;-(

1202_london24

Avslutar i alla fall detta bildspel med en glad gubbe från lördagskvällen.

Det var fina dagar detta och jag hoppas att det blir fler tillfällen. Som jag tidigare sagt så älskar jag bara av att vara i London. Det är bra för själen.

9 svar till “London 2012”

 1. Rexxie: Lika uttömmande som vanligt. Tack! Ja, detta med Maze var tråkigt men vi fattade inte att gatan hade två vägar på slutet och vi valde förstås den felaktiga och tillslut blev vi så trötta på att inte hitta att vi helt enkelt gick in på ett annat ställe.

 2. Till och med parlamentet själva kallar klocktornet (och uret och klockan) för Big Ben även om det är själva klockan som egentligen kallas det (men den heter egentligen The Great Bell of Westminster).

  http://www.parliament.uk/bigben

  Så himla tråkigt att ni missade Maze, hade verkligen viljat läsa en recension därifrån!

 3. Tofflan: OK, då vet jag. Det finns bra och billiga resor i februari (;-)

  Åsa: Åk! Åk! (;-)

  keepcalmandcarryon2ill: Tack! Primark hade jag inte en aning om att det fanns, utan det var mina vänner som drog in mig där.

 4. London är alltid London, en stad & puls att bara älska, njuta och ta in. Mitt home away from home, trots bittra och dåliga minnen om vad som varit och vad som kunde ha blivit så ligger den staden ( och hela UK ) mig varmt om hjärtat.
  Kul att du gillade Primark, vissa kläder därifrån är det riktigt bra kvalitet på, typ deras t-shirts.
  Bra att du unnade dig en resa 🙂

 5. Nja, alltså det är ju Houses of parliament, sen är det ju själva klocktornet. Det är liksom bara själva klockeländet som heter Big Ben. Men man tänker ju på klocktornet, stapeln. Ååååå, vill diiiiit!!!!!!!!

 6. Tofflan: Det var en lyckad resa. Jag har fler bilder på Facebook och där finns London Eye med. Så vad heter då själva byggnaden, har den ett annat namn?
  Kram tillbaka!

  Nurse Rached: Bra att jag fick igång dig! (;-)

 7. En snabbtitt ! Det ser ju ut som om du hade riktigt kul. Men snö där också…

  Anna och jag pratade om London Eye och var den låg (den fanns ju inte när jag var i London sist, så länge sen…) Men Anna hade koll och det var rätt – man skymtar den på din bild av Houses of Parliament! (Big Ben är klockan INNE i själva tornet, den syns inte.)

  Kram och välkommen hem!

Kommentarsfunktionen är stängd.