Detta ständigt återkommande generella snack om manligt och kvinnligt och vad vi gör eller inte gör får mig spyfärdig. Nu har någon docent i genusvetenskap med namnet Marie Nordberg kommit fram till att män vill krypa in i en mansgrotta och att de gör detta för att resa tillbaka till pojkrummet eller hobbyrummet med hyvlar och jag vet inte allt.

Man Cave - en amerikansk variant
Exempel på en amerikansk mansgrotta.

Visst finns det män som vill ha ett eget rum och vara för sig själva, men det vill väl kvinnor också? Och varför måste vi köna upp allt hela tiden och jämföra utifrån könet som måttstock? Den eviga måttstocken för vissa som snöat in på genus och att allt ska vara jämställt som det bara går. In absurdum många gånger.

Eller vad säger ni om denna slutsats varför män vill ha en egen “grotta”:

Här kan man jämföra hur skönhetsprodukter och smycken saluförs i maskulint kodade förpackningar och former, vilket skapat ett utrymme för män att göra saker som historiskt hänförts till kvinnor och kodats som feminint. Det feminint kodade underordnas och avskiljs från män, som därmed inte länka samman med femininet och ”fjollighet”.

Vad betyder det egentligen? Att i grottan så smusslar män med de som de inte vill visa upp öppet för andra för att då kanske uppfattas som för mjuk och fjollig? Eller?

Vilket trams!!

Sådana här så kallade undersökningar och begrepp bara förstärker de barriärer som finns. Ibland undrar jag om inte vissa vill ha det så här, läs radikalfeminister och genusforskare, för att ha någonting att gnälla på och för att skapa friktion. Detta ger ju jobb…

Mansgrotta eller inte, vi har väl alla, oavsett kön, ställen dit vi återkommer och där vi vill vara ifred?

Andra bloggar i ämnet
martinger – A Mans´cave (En mansgrotta)