Den här julen så bestämde jag mig för att ge allt. Både ekonomiskt och sinnesmässigt. Fått för mig att nästa jul ser annorlunda ut därav mitt engagemang i år.

Det gick bra allt. Vi funkar bra ihop i juletid, jag och A. Är säker på att barnen uppskattar detta. Min största förhoppning är att de är nöjda med årets jul.

I morgon så ska jag jobba som vanligt och träffa en URL-kompis som jag aldrig träffat IRL.

Yngsta sonen åker till sin mamma idag just för att jag ska jobba i morgon. Lilltjejen ska till sin käresta så det blir bara jag och äldsta dottern ikväll. I morgon kväll så kommer pojken tillbaka till mig och stannar till fredag. Jag har två semesterdagar. Då på fredag är det dags för mamma igen. Det är ett sådant här hattande när man är ett skilsmässobarn. Men vi försöker göra det bästa av situationen.

Jag har lovat yngsta sonen att bygga ihop stjärnkikaren tills han är tillbaka. Så vi kan kolla på stjärnorna tillsammans. Två dagar med barnen är mig i närhet och då ska jag återigen försöka var i nuet och njuta.

Sen kommer nyårsafton som jag i år är lite rädd för. Den person och dennes familj som jag skulle till har helt plötsligt fått andra planer och i dem finns inte jag. Det gjorde mig faktiskt ledsen och bara förstärker att jag är det där extra benet som man bara tar till när ingenting annat finns där. Som det ser ut nu så blir jag ensam i nyår. Men det ska väl gå det också.

2012 har jag inga krav på alls. Ingenting. Tar verkligen en dag i taget. Illusionerna har försvunnit ifrån mig. Hård daglig fakta är det enda som fungerar numera.

Nu ska jag ta farväl av yngsta dottern. Som jag inte ska fira nyår med. För första gången! Känns lite vemodigt…

Efter julen – vad händer då?