Guillou stoppar upp allt

Skärmdump från SVT Det sista jag gör i livet handlar om Jan Guillou. SVT har följt honom under några månader och det jag slås av är hans självbild. Den är monumental och scenen där han gråter över det han själv skrivit är ganska talande för hur han ser på sig själv.

Sen alla dessa uppstoppade djur! Vad symboliserar det? Han har hela huset fullt av djur som han själv har skjutit. Ungefär som om han släpar hem bytet och vill visa upp det. Dessutom så låg det också en massa skinn av olika slag på hans golv. Guillou stoppar upp allt. Det är en känsla jag får och lite illa berörd blev jag över att se alla dessa djur.

Lite rörande på ett halvtragiskt vis är det dock att se när han går igenom alla recensioner gällande senaste boken och att han då delar upp dem i kategorien bra eller dåligt. Han vill tävla i allt känns det som. Njuter av att läsa om sig själv och kritiken får liksom ingen plats alls hos honom.

Skärmdump från SVT
En bråkdel av alla uppstoppade djur hemma hos jägare Guillou.

En ganska menlös dokumentär i det stora hela även om det var intressant att få följa med bakom så att säga. Hans samtal med Ann-Marie Skarp och minglandet på bokförlaget till exempel. Men för övrigt så var det en uppvisning i självgodhet. Det går inte att komma ifrån.

Läs även andra bloggares åsikter om Jan Guillou, Ann-Marie Skarp, författare, dokumentär, jägare, uppstoppad, intressant?

2 svar till “Guillou stoppar upp allt”

Kommentarsfunktionen är stängd.