Fisk i Svandammen

Ellet vid Svandammen 2008

Häromdagen när jag åkte buss så såg jag en man som stod och fiskade i Svandammen. Svandammen är alltså en damm för just svanar och änder och den är inte särskilt stor. Jag skrattade till när jag såg denna kille stå där med fiskespöt och undrade om han blivit tokig. Fiskar i Svandammen?!!

Tala om att jag blir förvånad när jag nu läser om att det finns fullt med fisk i Svandammen. Någon eller några har i smyg under en tid placerat fiskar i dammen och en person hade nyligen fångat en gädda på sju kilo!?! Detta hade jag ingen aning om… finns det så stora gäddor så undrar jag ju om små andungar kan känna trygghet i dammen?

Abborre, gädda, brax, karp och mört har setts i dammen. På kvällarna så stor det människor och fiskar i dammen. Tänk, detta hade jag ingen aning om… måste ju vara en lustig syn. Samtidigt är det ju lite roligt detta och jag hoppas att fiskarna får vara kvar. I Svandammen!