Råttor & fåglar

Jag älskar spindlar!

Aftonbladet skriver om människors olika fobier. Fobi är ju ett starkt ord och ska man följa det ordagrant så kanske jag inte har något riktig fobi. Jag klarar nog av det mesta om jag verkligen måste.

Men jag gillar inte stora råttor och vissa fåglar. Råttor med deras stora och kraftiga svans får mig att rygga undan. Skulle det komma en sådan best på golvet så vet jag inte riktigt hur jag skulle reagera. Gillar ju inte ens de små möss som katterna ibland fångar. Fåglar är oberäkneliga enligt mig och kanske beror det på den gången som Gökarnas fågel högg mig nära ögat så blodvite uppstod. Efter det så har min relation till fåglar blivit sämre, helt klart. Vill liksom inte vara nära fåglar längre. Inte på något plan.

Ormar har jag inga problem med och spindlar älskar jag. Jag kan inte ta kål på en spindel och hittar jag något inomhus så låter jag dem vara. I duschen så har jag hittat flera och de får leva vidare. Spindlar och jag är en bra kombination.

Sen har jag lite höjdfobi. Jag gillar heller inte att flyga. Men om jag måste så gör jag det. Så det kanske inte är någon riktig fobi. Fast obehagligt är det allt.

Vad har du för fobi?

4 svar till “Råttor & fåglar”

  1. Ledsen för Mannfreds bett, vi kan ju kalla det kärleksbett, hon försvarade ju mig 🙂

    KA tycker också det är obehagligt att flyga och måste titta ut varje start och landning, filmar gärna också för då koncentrerar han sig på annat.

    Gökarna Jonsson håller som bäst på att fria så vill man får man liveshow väldigt ofta i köket 🙂

  2. Våra barn har haft tamråttor vid flera tillfällen, jag var rätt skeptisk till att börja med men föll snart för deras charm och inteliigens. Den första råttan var äldsta dotterns, hon döpte honom till Prozac efter hela familjens drug of choice 😉 — han var oerhört kaxig och satte skräck i våra katter …

  3. Jag har bussfobi. Jaa, jag har alltså jättesvårt att åka buss med en massa främlingar och fy, nej, det är asjobbigt!

    Sen har jag navelfobi, Ingen får peta mig i naveln, då kräks jag. Svimmar gör jag också av blod. Ja f*n, när jag tänker efter är jag en riktig vekling…

Kommentarsfunktionen är stängd.