Mammabesök, möte & ändrade planer

Nya kyrkogården

Portalen till Nya kyrkogården i Uppsala. Den gick jag igenom idag efter ett viktigt möte som hölls i närheten.

Morfar och mammas grav

Jag passade på att fixa till lite på morfar och mammas gravplats. Det stod redan en påsklilja i full blom. Själv hade jag med mig tre stycken som jag omsorgsfullt planterade ner i jorden.

Fadimes grav 2011

Minns ni Fadime Sahindal? Hon som mördades av sin pappa i januari 2002 för att hon hade förstört HANS heder. Så här ser hennes gravplats ut idag. Lite tragiskt tycker jag att ingen tar hand om den. På den lilla skylten står det nämligen att kyrkogårdsförvaltningen tar hand om graven. Och det syns ju, helt tomt, inga blommor, ingenting. Jag var till hennes grav något år efter att hon blivit mördad och då var det massor av blommor och sådant, idag mer än 9 år senare så ser det ut på detta sättet…sorgligt på något vis.

Vattenkruka

En stor kruka eller vad det är fanns på kyrkogården, full med vatten.

Uppsala domkyrka

Sveriges största kyrka passerades på hemvägen. Uppsala domkyrka.

Samling vid Fyrisån

Fler och fler sitter vid Fyrisån och myser så här års.

Ellet gick inte på fritids idag. Snorig och hängig och de timmar jag inte var hemma så ställde Linn upp och tog hand om guldklimpen. I morgon så ska jag åka och jobba även om Ellet är hängig. Det handlar om så få timmar och snälla Linn har lovat att ställa upp. Det känns så bra att de större barnen numera kan hjälpa till när det krånglar till sig.

Det blir bättre – idag lades ytterligare två berättelser upp på sajten. Det är Cecilia Bylund och Eli Pettersson som berättar sin historia. Sedan två dagar så finns även min egen berättelse på sidan. Har du själv en komma-ut berättelse där du känner att det blivit bättre? Tveka inte att berätta din berättelse. Du anmäler dig här!

3 svar till “Mammabesök, möte & ändrade planer”

  1. Så fina bilder du har.

    Fadimes gravplats ser väldigt övergiven ut. Jag tänkte innan på Bobby och kampanjen ”Glöm aldrig Bobby” som var stor när han dog. Nu har det gått fem år sedan dess, tiden går fort.

  2. Och jag ska göra fint hos pappa i morgon!
    Sorgligt med Fadimes grav. Jag möter ju hennes familj då och då eftersom vi bor grannar. Att ingen av dem kan, vill… Sorgligt!
    Hoppas Ellet kryar på sig!
    Hälsa alla! Kram!

Kommentarsfunktionen är stängd.