Hysén kommer ut

Anton Hysén

Rubriken skriker emot oss. Anton Hysén: Jag är homosexuell. Året är 2011.

Jag blir oerhört kluven inför detta. Det faktum att sexualiteten överhuvudtaget ska behöva spela någon roll, oavsett vad man sysslar med samtidigt som jag vet vilket stöd och vilken inspiration det kan vara för andra att våga stå för den man är.

När jag växte upp i slutet på 70-talet så fanns det ingen att se upp till och hade det funnits det, så kanske jag hade vågat mycket tidigare själv. Jag tror det och ur den aspekten så är Anton Hysén jävligt modig. Speciellt som om bögar inte tycks existera i sportvärlden. Officiellt alltså…

Fast min dröm är ju och jag vet att jag är naiv som få på den här punkten och det är att ingen ska bry sig om vem man älskar. Oavsett om det handlar om fotbollslag, kyrkliga församlingar eller vem man vill gifta sig med. Jag är så spytrött över att just detta ska ha någon som helst betydelse, även om jag, som sagt vet att föredömen behövs bland osäkra själar.

Jag hoppas bara att Anton Hysén står pall. Det är en hård värld han valt att gå ut i och jag tror att det kommer att blåsa en del kring honom när motståndarna tar till de billiga psykarknepen i skenet av det som nu kommit fram. Simon Bank på Sportbladet skriver bra om detta. Rubriken är Big Gay Heart III.

Läs även andra bloggares åsikter om Anton Hysén, fotboll, homosexuell, mod, sexualitet, intressant?

2 svar till “Hysén kommer ut”

  1. Jag håller med om att det är helt bedrövligt, att vi skriver år 2011 och inte har kommit längre än så här. För inom idrotten är det väl verkligen så, särskilt (gissar jag) inom den manliga lagidrotten. Därför är Anton Hysén modig och jag hoppas att hans öppenhet gör att andra vågar stå upp för sin kärlek, helt enkelt vågar vara sig själva i alla sammanhang, även i ett grabbsvettigt omklädningsrum.

Kommentarsfunktionen är stängd.