Mammas grav

När jag filmade med mobilkameran så hände det en häftig grej. Jag ser det som ett tecken och för mig så blev filmen än mer stämningsfull tack vare detta. För jag tror att de kommunicerar genom sätt som vi idag inte vet så mycket om och att få detta exakt när jag slår på mobilkameran är för mig en fin gest, oavsett vart den kom ifrån.

Vi åkte alltså ner till min mammas och barnens farmors gravplats idag. Hon lämnade som jag skrivit om tidigare jorden idag för exakt 30 år sedan.

För mig är det som så att jag idag inte känner någon ledsenhet eller sorg över denna dag och att min mamma inte lever. Det är lugnt på den fronten och jag blir inte ledsen av vissa kommentarer. Hon har ju varit död i 30 år nu och jag är liksom färdig med de negativa känslorna kring min mors död. Förresten, hur ska ni veta hur jag känner innerst inne om jag inte berättar om det?Kyrkogården
Jag har nog aldrig varit med om att det varit så mycket snö på kyrkogården. De stora vägarna var plogade, men fram till mammas grav så var det fullt av snö. Mamma ligger alltså tillsammans med sin pappa, min morfar på samma gravplats. Kyrkogården
Solen var med oss men det var ganska kallt. Ni ser ju hur mycket snö det är?!Mycket snö på kyrkogården!
Längst ner ligger morfars och mammas grav.Mammas gravplats
Som ni ser så ser man inte ens mammas sten. Så det var bara att börja gräva.Ellet gräver
Ellet gillar ju att gräva så han fick börja.Ellet sopar
Efter ett tag när stenen kommit fram så borstade Ellet den fin.Mammas sten
Sen tände vi två marschaller för att minnas mamma/farmor, så här 30 år senare… Ellet frågade en del och jag försökte förklara så gott jag kunde. Jaget
Jag ser buttrare ut än vad jag är. Det kändes bra att åka ner idag till graven och tända dessa ljus. Mamma är ju med mig oavsett var jag befinner mig och detta ställe är ju bara symboliskt så att säga.

Jag tackar för alla fina kommentarer i förra posten. Tack!

3 svar till “Mammas grav”

  1. Carina! Hej och kram tillbaka!

    Tofflan: Visst är det häftigt? Att kyrkklockorna drar igång precis när jag når graven med kameran är ju bara för otroligt. Men det blev ju riktigt bra med dem tycker jag.

Kommentarsfunktionen är stängd.