Boken om Carl XVI Gustaf rör om

CarlXVIGustaf_Denmotvilligemonarken

Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken är namnet på en ny bok som kommer ut i dagarna. Det ovanliga med boken är att den bara inte slickar medhårs utan även vågar berätta om saker som kanske inte är till kungens fördel alla gånger.

Att boken skapar oro redan nu, innan den släpps, visar ju Sveriges Radios agerande. Tove Meyer, som är en av författarna till boken, hade en projektanställning på radions P3 som var tänkt att pågå till sommaren fick i slutet av förra veckan reda på att projektanställningen nu är avslutad med omedelbar verkan.

Författarna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer säger sig ha gjort grundlig research i 2 1/2 års tid och har källor i flera led för de lite mer känsliga uppgifterna som boken berättar om.

Boken innehåller två delar. Den första handlar om de första åren, fram till den dagen Carl XVI Gustaf blev Sveriges kung och den andra om livet efteråt, det inofficiella som vi vanliga dödliga inte vet så mycket om, mer än skvaller som aldrig bekräftats. Det som hittills läckt ut är nattklubbsbesök på ställen med tvivelaktiga rykten.

Kungens nära vänner rasar skriker tidningarna ut. Tacka sjuttsingen för det! Hur skulle det se ut om de gick ut och bekräftade att kungen springer på nattklubbar med många damer omkring sig? Sen är det ju så att kungen är ju onåbar på något vis. Han kan ju egentligen göra vad som faller honom in och sen så förnekar hovet och alla i hans närhet. Jag misstänker att det fungerar just på det sättet och jag tror att den här boken inte kommer att få någonting gratis från de som står kungen nära. Det blir säkert stämningar och åtal just för att rentvå kungens namn, oavsett om det är sant eller inte.

Vi får se vad som händer och jag måste ju erkänna att lite sugen blir jag på att läsa vad de har fått fram om vår kung.

Läs även andra bloggares åsikter om Carl XVI Gustaf, Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher, Tove Meyer, skandalbok, Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken, intressant?

6 svar till “Boken om Carl XVI Gustaf rör om”

 1. Gittan: Jag har inte läst boken ännu och vet inte vad som står i den, mer än det som pressen skrivit. Jag ber att få återkomma när jag läst.

  Gunilla: Fast det verkar som om många inte kan hålla sig. Den har ju sålt i över 15 000 ex redan vad jag kan förstå…

  Anna: Nej, det är inte jag heller, men jag är nyfiken på vad de fått fram och hur det framställs. Därför tänker jag läsa boken.

  Tofflan: Jag är mycket nyfiken…(;-)

  Lasse: Ja, vad säger man? Det kändes ganska hafsigt och oövertänkt måste jag säga..

 2. Alla vet väl om vad som pågår bakom stängda dörrar.. hahaha.. herreguud.. inte dugg förvånad över vad Kungen har hållt på och håller fortfarande på.. come on.. hehehee..

 3. Boken har fått fått mycket förhandsreklam och frågan är om den ens kommer att avslöja nåt nytt. Den är skriven av jouralister och den blir nämnd i media av…journalister. Vänskapskorruption inom journalistskråent igen?

  Kungen har varit på nattklubb! Och?
  Där fanns också representater från det motsatta könet! Det menar du inte? Får svenska kvinnor gå på nattklubb och prata med män som de inte är gifta med? Det måste förstås ses som en skandal… 😀

  Jag tror inte alls att den här boken kommer att avslöja så särskilt mycket om kungen som inte vilken karl som helst pysslar med och som inte ses som särskilt upprörande eller intressant för oss utomstående. Hans nattklubbsbesök är väl snarare en familjeangelägenhet och inget vi andra har med att göra.

Kommentarsfunktionen är stängd.