Egentligen är det konstigt att det inte undersökts långt tidigare. Tatueringar har ju funnits hur länge som helst, men först nu så ska Kemikalieinspektionen tillsammans med fyra myndigheter gå igenom olika tatueringsprodukter i laboratorium.

Det finns oro över vad resultatet kommer att ge eftersom en liknande undersökning i Holland visat att 17 av 63 undersökta tatueringsprodukter innehöll cancerframkallande ämnen. Flera innehöll också tungmetaller.

Sveriges Registrerade Tatuerare och dess ordförande Jens Bergström känner en oro över vilket resultat det blir av denna undersökning.

humla Ja, vad ska man tro? Man får ju cancer av så mycket annat så otroligt är det väl inte att det kanske påverkar att ha till exempel tatueringsfärger mellan andra och tredje hudlagret under flera år.

Jag ska beställa en tid för att tatuera in ett litet bi eller kanske en humla snart, det har jag gett mig den på. Jag är sugen på det, oavsett vad expertisen säger…

Läs även andra bloggares åsikter om tatuering, cander, Kemikalieinspektionen, Sveriges Registrerade Tatuerare, Jens Bergström, humla, intressant?